משרד האנרגיה הגיש הצעת החלטה שתבקש לממן על ידי ערבויות מדינה הלוואות להתקנת פאנלים סולאריים ביו"ש וזאת לאחר שהבנקים סירבו לעשות זאת
המדינה שוקלת לממן ערבויות להקמת מתקנים סולאריים ביו"ש
משרד האנרגיה מבקש להתערב במימון התקנת פאנלים סולאריים בשטחי יהודה ושומרון, זאת לאחר שהבנקים סירבו לממן את הערבויות הרצויות מחשש ששטחים אלו יפונו בעתיד. מנכ"ל משרד האנרגיה ביקש לקדם הצעת החלטה שלפיה המדינה היא שתישא בעלות הסיכון של המימון, ותתן ערבות לחוב שיעמידו הבנקים לטובת תושבי יהודה ושומרון.
על פי דיווח ב"דה מרקר", נכון לעכשיו, נרשמה מחלוקת בין משרד אוצר ומשרד האנרגיה באשר לעלות הערבויות שהמדינה תבקש לתת לבנקים עבור ההלוואות. משרד האוצר ורשות החשמל סבורים כי מדובר בסכומים העומדים על כ-200 מליון ש"ח בעוד שמשרד האנרגיה טוען כי הסכום עומד על 40 מליון ש"ח בלבד. על אף ההערכה של האוצר לגבי גובה הערבויות, שטייניץ עתיד לאשר סכום שלא עולה על 40 מליון וזאת בכדי לנסות ולמנוע מצב של סחטנות ביחס לפרויקטים אחרים בתחומי יהודה ושומרון.
את הצעת ההחלטה יעלו השבוע לסדר היום בכנסת במסגרת וועדת השרים לאנרגיות מתחדשות. בשנת 2007 החליטה הממשלה כי 10% מהמכסות עבור אנרגיה סולארית יופנו לשטחי יהודה ושומרון וזאת למרות שרק כ-5% מתושבי ישראל מצויים בשטחים אלו. במסגרת הסדרי הסבסוד, מתחייבת המדינה לרכוש את החשמל מהמערכות שיוקמו למשך 20 שנה.
ממשרד האנרגיה נמסר בתגובה כי ""מדובר ביצירת תיקון למצב מעוות, שבו יהודה ושומרון מופלים לרעה ואינם זוכים לתנאים השווים לאלה של שאר תושבי ישראל. אלה הן זכויות אדם בסיסיות. אנחנו פועלים לקדם את ייצור החשמל באמצעות אנרגיות מתחדשות בכל רחבי ישראל, ובכלל זה ביהודה ושומרון, תוך דגש על מתן הזדמנות שווה לכל אזרח. בכל הקשור לסכומי הערבויות, אנו מציעים לפנות למשרד האוצר, האחראי על נושא זה".