איגוד האנרגיה המתחדשת בבריטניה מבהיר כי עליית מחירי החשמל קשורה בעלייה דרמטית של מחירי הגז. גם הציבור הבריטי מצביע בעד אנרגיות מתחדשות
גם בבריטניה נוכחים לדעת: כלכלה במשבר זקוקה לתעשיית אנרגיה מתחדשת
בעיצומו של הדיון סביב עליית מחירי האנרגיה בבריטניה, איגוד האנרגיה המתחדשת (REA) של הממלכה המאוחדת פרסם נתונים המעידים שהסובסידיות מהן נהנות האנרגיות המתחדשות מהווים רק 2% מעליית המחירים. על פי חישובי האיגוד ונתוני אופגם (Ofgem – המקבילה הבריטית לרשות החשמל), מחירי האנרגיה לצרכנים בריטיים הצורכים שני סוגי דלקים (חשמל ואנרגיית חימום) עלו בשנתיים האחרונות ב-205 ליש"ט (1283 ש"ח בקרוב) אולם רק 4 ליש"ט (25 ש"ח) מתוכם נבעו מתמיכה באנרגיות מתחדשות.
על פי ניתוחי הנתונים של אופגם ושל הועדה לשינוי האקלים נראה שעליית המחירים נובעת מתנודות במחיר הגז. הצפי הוא שהתכניות לעידוד אנרגיות מתחדשות יוסיפו 22 ליש"ט (137 ש"ח) לתעריף החשמל וזאת בעקבות עליה של 80 ליש"ט (500 ש"ח) בשנה האחרונה.
"תרומת האנרגיות המתחדשות לעליה במחירי האנרגיה הינה שולית. הנתונים מוכיחים שאנרגיה מתחדשת זולה יותר ממה שחושבים אך הציבור מבין שעתיד הביטחון והשגשוג הלאומי תלויים בכך" אמר גאינור הרטנל, מנכ"ל REA.
שני סקרים שהתפרסמו בתחילת השבוע מחזקים את דברי ה-REA. במסגרת הסקרים התברר כי הציבור הבריטי תומך באופן מובהק בעידוד אנרגיית רוח והפחתת התלות בדלקים פוסיליים ובאנרגיה גרעינית. אחד הסקרים שהתפרסם בסאנדי טיימס הבריטי גילה ש-69% מהנסקרים מעוניינים לראות את קיבולת אנרגיית הרוח נשמרת או עולה. כמו כן, 55% מהנסקרים קוראים להקמת חוות רוח נוספות. על פי הסקר, אנרגיה סולארית זוכה לתמיכה חסרת תקדים של 72% מהנסקרים. לשם השוואה, רק 40% מהנסקרים מעוניינים לראות עלייה בקיבולת האנרגיה הגרעינית ורק 17% תומכים בהקמת תחנות כוח מונעות גז. בנוסף מגלה הסקר שרק 32% מהנסקרים תומכים בפראקציה או פראקציה הידראולית לכריית פצלי גז בממלכה.
נתון מעניין העולה מהסקר מראה שהציבור הבריטי ריאלי באופן יחסי לסיבות המביאות לעליית מחירי האנרגיה, כשרק 11% מהנסקרים מאשימים את יעדי הפחתת הפליטות של הממשלה בעליית מחירי האנרגיה בעוד ש-17% האשימו את עליית מחירי הגז ומחירי הסיטונאים.
בינתיים נראה שפעילות הממשלה בתחום האנרגיה נהנית מפירות כלכליים וחברתיים. על פי דו"ח של ארנסט & יאנג, השקעות של חברות אנרגיה בבריטניה נמצאות בשיא של 20 שנה. עם זאת, חוסר וודאות לגבי המדיניות עשוי להוביל להאטה בעתיד הנראה לעין. הדו"ח מראה גם שמעל 10 מיליארד ליש"ט (קרוב ל-65.5 מיליארד ש"ח) הושקעו בייצור חשמל, תשתיות ומתקני גז בשנת 2011 כאשר בארבע שנים האחרונות הושקעו 43 מיליארד ליש"ט.
כיום מגזר האנרגיה מכניס 86 מיליארד ליש"ט לתמ"ג של בריטניה ומספק 137,000 מקומות עבודה – עליה של 54,000 משנת 2008. יותר מ-654,000 מקומות תעסוקה קשורים ישירות למגזר האנרגיה. נתון מעניין במיוחד שעולה מהניתוח – תעשיית האנרגיה ייצרה מקומות עבודה בצורה מבוזרת לכל אורך הממלכה בזמן שיתר המגזרים צמצמו את מספר מקומות התעסוקה וריכזו את רובן באיזור לונדון ודרום מזרח הממלכה.
הכי טוב האיגוד הישראלי