תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
רשות החשמל הפחיתה את תעריפי המערכות הסולאריות הגדולות
מערכת תשתיות 15 באוקטובר 2012 18:26 3 תגובות

מליאת רשות החשמל בראשות עו"ד אורית פרקש הכהן פרסמה היום את החלטתה, לפיה יופחתו התעריפים המובטחים ליזמים בהקמת מערכות PV גדולות, לגובה של 66 אג' לקוט"ש לתקופה של 20 שנים

Print Friendly, PDF & Email
רשות החשמל הפחיתה את תעריפי המערכות הסולאריות הגדולות

רשות החשמל הפחיתה את תעריפי המערכות הסולאריות הגדולות  

מליאת רשות החשמל בראשות עו"ד אורית פרקש הכהן פרסמה היום את החלטתה, לפיה יופחתו התעריפים המובטחים ליזמים בהקמת מערכות PV גדולות, לגובה של 66 אג' לקוט"ש לתקופה של 20 שנים. לטענת הרשות הפחתה זו נדרשת לאור ירידה דרמטית הן בעלויות הציוד והן בעלויות ההתקנה של מערכות מסוג זה. ירידה של מעל 40% מאז עדכון התעריפים האחרון. המטרה היא להמשיך לעודד אנרגיה ירוקה תוך עלות מינימלית האפשרית לצרכנים בכדי שלא יושתו על הצרכנים כל עלויות הכנסת האנרגיות הירוקות. הרשות מדגישה כי ההחלטה המאוזנת משאירה ליזמים רווחיות גדולה יחסית לענפים אחרים ומונעת תשואות מופרזות על גג הצרכנים.

התעריף מוצמד למדד נתוני בלומברג

לראשונה התעריף מופחת ומוצמד באופן שוטף למדד ציטוטי מחיר עדכניים שהתקבלו מחברת Bloomberg New Energy Finance , בדבר עלויות ציוד, הקמה ותפעול. מעתה מדד זה יהווה הבסיס להמשך עדכון החלטות תעריפיות. חידוש שני בהחלטה הוא כי רשות החשמל מציינת כי הגיעה לסיכום על מנהל מקרקעי ישראל והשמאי הממשלתי לפיו המנהל יפעל להפחתה משמעותית של שומות הקרקע של היזמים בטכנולוגיה זו, לאור הפחתת התעריף. הדבר יהיה כרוך בתיקון הסכמי המקרקעין הקודמים מול בעלי הקרקע.

התעריף הקודם התבסס בין היתר על עלויות מודולים של 1.89$ לוואט, ועלות ההתקנה על 1.4$ לוואט. השוואת נתונים אלה (ועלויות נוספות) לנתונים העכשוויים כיום מזהה הפחתה משמעותית עד לעלויות ציוד והתקנה של כ-2.3-2.2 דולר לואט מותקן עבור העלות הכוללת לפרויקט. לדברי הרשות אי ביצוע הפחתת התעריף יגלגל על צרכני החשמל עלויות עודפות המוערכות בכמאתיים מיליון ₪ בשנה. החלטה זו מתקבלת בתקופה בה מתבצעות הפחתות תעריפים מקבילות במדינות ה-OECD, לאור הירידה החדה בעלויות. באיטליה לדוגמא, עודכן התעריף בימים אלו למתקנים בגודל דומה ל-56 אגורות לקוט"ש והפחתה נוספת עד 53 אגורות לקוט"ש תערך בפברואר 2013. 

סיכום יוצא דופן מול מינהל מקרקעי ישראל 

רשות החשמל מציינת בהחלטה זו באופן חריג כי לאחר מגעים ממושכים עם מנהל מקרקעי ישראל והשמאי הממשלתי, קבע השמאי כי יבצע עדכון של שווי הקרקע ביחס לתעריף החדש, כך שהוא יתכנס לערך שנקבע בתחשיבי רשות החשמל. . על פי הוראת השמאי ישנה עדיפות לערוך מכרזים פומביים לקרקעות שנועדו לאנרגיות חלופיות ליצור חשמל. במקרים שלא ניתן לערוך מכרזים – יערכו שומות פרטניות. השמאי יוציא הנחיות לשמאים לפיהן יש להתחשב בערך החדש שנקבע בתחשיבי רשות החשמל.

לצד זה הרשות תדרוש מכלל בעלי הרישיונות להציג את ההסכמים הפרטניים שלהם ביחס למחזיקי הקרקע, אשר יוצגו במקביל לשמאי הממשלתי ולמנהל מקרקעי ישראל. מנהל מקרקעי ישראל יבצע שומה פרטנית לכל מתקן ובכפוף לאותם הסכומים של בעלי הזכויות בקרקע.

כמה זה עולה לנו? 

עלות החדרת אנרגיות מתחדשות למשק הישראלי מוערך בכ-15 מיליארד שקלים בתעריף החשמל עד שנת 2020 ורשות החשמל טוענת כי הפחתת העלויות העולמית מאפשרת כאמור חסכון משמעותי לצרכני החשמל.

טבלת השוואה של התעריף החדש ביחס לתעריף המקביל במדינות אשר עדכנו לאחרונה את תעריף ההזנה שלהן
טבלת השוואה של התעריף החדש ביחס לתעריף המקביל במדינות אשר עדכנו לאחרונה את תעריף ההזנה שלהן

תגובת איתן פרנס, יו״ר איגוד חברות אנרגיה מתחדשת בישראל

"ככלל הפחתה תעריפית שמטרתה התאמת התעריף לעלות העדכנית של המתקנים היא חיובית ומלמדת על בשלות התעשייה. למצער, רשות החשמל התרחקה מאד מהתאמה של התעריף ובחרה להתהפך על היזמים ולפגוע בתשואה שהובטחה ליזם במקור. התנהלות רשות החשמל פוגעת לא רק ביזמים אלא בעיקר במעמדה של הרשות עצמה ובהתפתחות משק החשמל הפרטי בישראל וידע כל יזם כי הסדרות הרשות נכתבות בקרח גם כאשר מדובר בשוק ינוקא ובמתקנים הסולאריים הגדולים הראשונים בישראל."

Print Friendly, PDF & Email
אורית פרקש הכהן אנרגיה סולארית בלומברג מערכות סולאריות מערכות סולאריות גדולות רשות החשמל

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

3 תגובות

  1. המגיב הגב 16 באוקטובר 2012 בשעה 6:36

    תיקון קטן לידיעה: עלות החדרת אנרגיות מתחדשות לא תעלה כלום לתעריף החשמל (לא 15 מיליארד שקל ולא נעליים).
    כבר היום, אם מחשבים את מחיר החשמל לקילוואט שאנחנו משלמים (תשלום לפי תעריף + תשלום קבוע + מע"מ), מגלים בחשבון החשמל שלנו שהתעריף הרגיל הוא כ-63 אגורות לקילוואט.

    אחרי ההתייקרות הבאה של מחירי החשמל אנחנו נשלם כצרכן פרטי הרבה יותר מ-66 אגורות לקילוואט, ואי-החדרת אנרגיות מתחדשות היא זאת שתעלה למשק הישראלי מיליארדי שקלים!

    אגב, אפרופו עלויות למשק, מה שלום החוב של חח"י? רק בחודשיים האחרונים חח"י ביקשה וקיבלה מענקים בשווי 2.5 מיליארד שקל… בחודשיים! את זה הכנסתם לעלויות על צרכני החשמל?! למה צריך בכלל וועדה לגריד פאריטי? כבר עברנו את סף הכדאיות הכלכלית, צריך להתקדם הלאה!

  2. גבי הגב 16 באוקטובר 2012 בשעה 14:56

    המגיב יותר מצודק, הוא מדייק.
    הגרעון האדיר+עלויות גיוסי הכסף (בעיקר בחו״ל) , יחייבו
    העלאה דרסטית במחירי החשמל לצרכנים.
    ושלא יעבדו…עליכם !

  3. ה.כ. הגב 22 בנובמבר 2012 בשעה 11:06

    מה התעריף החדש של לקןט"ש שחברת חשמל משלמת?

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס