512 תושבי גוש עציון יכולים היום לסמן ניצחון ראשון על חברת חשמל. השופטת דרורה פלפל, סגנית נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב קבעה היום שתביעתם נגד חברת חשמל תוכר כתביעה ייצוגית.
אושרה תביעה ייצוגית של תושבי גוש עציון נגד חברת החשמל
512 תושבי גוש עציון יכולים היום לסמן ניצחון ראשון על חברת חשמל. השופטת דרורה פלפל, סגנית נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב קבעה היום שתביעתם נגד חברת חשמל תוכר כתביעה ייצוגית.
לטענת תושבי גוש עציון, כבר מעל 25 שנה הם זוכים לאספקת חשמל ברמה נמוכה בהרבה מזו הנהוגה ביתר חלקי הארץ, והם חווים הפסקות חשמל חוזרות ונשנות יותר מהרגיל. בתביעתם, דורשים התובעים את שדרוג התשתיות ותיקון התקלות וכן סעד כספי של 990 ש"ח בגין נזקים ממוניים, וכן 1,500 ש"ח עבור נזקי עגמת נפש.
עו"ד עזריאל יעקובוביץ' מהמשרד ננר את ננר המייצג את התובעים אמר בראיון לפורטל תשתיות שהפרשיה המשפטית נמשכת כבר משנת 2009. לטענתו על התושבים מקובל שעקב מקום מגוריהם ישנם מעט יותר קשיים באספקת החשמל מאשר במקומות אחרים, אך אף על פי כן, זמינות החשמל אצלם היא ברמה נמוכה ובלתי נסבלת הגורמת לטענתו הפסדים לעסקים וכן פגיעה במוצרי חשמל ביתיים ומסחריים.
חברת החשמל, שבחרה שלא להגיב לפניית פורטל תשתיות, ציינה בפני בית המשפט את הקשיים הטופוגרפיים של קווי אספקת החשמל לישובי גוש עציון שרובם ממוקמים מעל 900 מטר מעל פני הים, ושהעברת קווי ההולכה כרוכה בין היתר בעבודה בשטחי A ו-B של הרשות הפלסטינאית "שחלקם עוין את המדינה." כדברי נציג חברת החשמל.
כיום מחוברים 5 קווי מתח גבוה לגוש עציון, כשהחמישי חובר לתגבור לפני כשנה וחצי. לדברי עו"ד יעקובוביץ', הדבר נעשה "יום לפני הדיון בנושא בבית המשפט" שהתקיים למחרת.
העילה והמסגרת המשפטית
השופטת פלפל ציטטה את סעיף 70 של חוק הגנת הצרכן וכן את החלטתה מה-21.11.2010 שבה קבעה בין היתר "כי ניתן לבסס תובענה על הוראות חוק הגנת הצרכן גם במקום המנוהל ע"י המושל הצבאי". נושא עקרוני נוסף העומד לדיון הוא אמות המידה הקבועות בתקנות רשות החשמל המזכות את לקוחות החברה בפיצוי. אמת מידה זו נקראת"קו 3.5" – קו שבו ישנן פי 3.5 הפסקות חשמל מהממוצע הכלל ארצי השנתי. על פי עדות נציג חברת חשמל, על פי עדות נציג חברת חשמל, בשנת 2010 לפחות, קו אפרת הוגדר כקו 3.5.
שאלה נוספת שעלתה לדיון הוא התקן האירופאי 50160EN אלא שהתקן נכנס לתוקפו רק ב-2011, לפחות שנה לאחר תחילת הדיון המשפטי, ולכן הוחרג מהדיון המשפטי.
חוצפה של מתנחלים,מצאו מקור סחיטה נוסף.
שלום אביעד אנחנו אזרחים בדיוק כמו כולם משרתים בבצהל משלמים מיסים לי יתקלקלו 3 מחשבים בגלל זה אם זהיה היה קורא בתלאביב הוא בחיפה דפני ליף כבר היתה עושה רעש נישבר לי מיכול יפה הנפש גם כפרים הערבים יש הפסקות חשמל
מספיק לבכות