כפי שסוקר בפורטל תשתיות, אנרגיה נקייה היה אחד הנושאים עליהם הדיינו בעימות הנשיאותי שבוע שעבר הנשיא ברק אובמה והמתמודד הרפובליקני, מיט רומני. אובמה נאלץ להגן על השקעות בגובה של 90 מיליארד דולר שממשלו השקיע באנרגיה מתחדשת בתמיכה במיזמים כמו סולינדרה שקרסה
לא מחכים לבטר פלייס: שוק הרכב החשמלי בארה"ב בצמיחה
כפי שסוקר בפורטל תשתיות, אנרגיה נקייה היה אחד הנושאים עליהם הדיינו בעימות הנשיאותי שבוע שעבר הנשיא ברק אובמה והמתמודד הרפובליקני, מיט רומני. אובמה נאלץ להגן על השקעות בגובה של 90 מיליארד דולר שממשלו השקיע באנרגיה מתחדשת בתמיכה במיזמים כמו סולינדרה שקרסה, מיזמי הרכב החשמליים טסלה (Tesla) ו-פיסקר (Fiskar) ומיזם המצברים אנר1 (Enr1) שזכתה למענקים בגובה של 118 מיליון דולר בשנת 2010 ופשטה את הרגל בינואר 2012.
רומני העיר במהלך העימות "גם אני אוהב אנרגיות ירוקות, אבל 90 מיליארד דולר שאתה השקעת – שהם כמו 50 שנות סובסידיות לתעשיית האנרגיה הפוסילית, באנרגיה סולארית, רוח בסולינדרה, פיסקר, טסלה ואנר1. כלומר, היה לי חבר שאמר אתה לא בוחר מנצחים ומפסידים, אתה בוחר רק את המפסידים". המציאות האמיתית אינה כה אופטימית כפי שמציג אובמה, אך לבטח אינה כה קודרת כפי שניסה להציג רומני.
מקבלי הסיוע הכלכלי הפדראלי מציגים תמונה מעורבת. אמנם סולינדרה ואנר1 כבר אינן. לעומתה, חברת הרכב החשמלי טסלה קיבלה הלוואה בסך 465 מיליון דולר ביוני 2009 ממחלקת האנרגיה האמריקאית (DOE) יזמה מקדמת החזר להלוואה שהייתה אמורה להיות משולמת רק במרץ 2013. טסלה ניצלה את הסיוע הכלכלי של מחלקת האנרגיה לפתח את המודל S המשפחתית.
על פי נתוני בלומברג, שוק המכוניות החשמליות ומכוניות היברידיות נטענות בארה"ב נמצא בעלייה מתמדת. 31,400 מכוניות משני הסוגים האמורים נמכרו בחודש ספטמבר, כמעט פי שלוש מהתקופה המקבילה אשתקד. השברולט וולט הנמכרת כמכונית חשמלית או היברידית עם 16,000 מסירות, כשאחריה נמצאת הטויוטה פריוס עם 7,700 מסירות וניסן ליף עם 5,200 מסירות.
אחרי כל אלה עומדת לא אחרת מאשר היצרנית רכב השנייה אותה הזכיר רומני – פסיקר. החברה הצעירה שנוסדה בשנת 2007 מכרה 1,500 מכוניות שמחיר כל יחידה עומד על 103,000$. טסלה, שהחלה לייצר את המודל S (כמתוכנן) רק ביוני השנה לא חשפה את נתוני המכירות שלה לחודש ספטמבר. סך המכירות של מכוניות חשמליות והיברידיות עמד על 42,314 מכוניות – עלייה של 135%.
אולם למרות שהנתונים אלו סותרים את דברי רומני, אובמה שוב מוצא את עצמה במרכזו של עימות משפטי לאחר שחברת רלז (Ralls) הנמצאת בשליטה סינית תבעה את הנשיא בעקבות החלטתו לחסום את רכישתן של 4 חוות רוח במדינת אורגן בטענת "סיכון לביטחון הלאומי". חוות הרוח מפוזרות על פני ארבעה מיקומים שונים הסמוכים או בתוך שטח צבאי ממודר.