על פי הערכות ראשוניות, בשטחי המים הלבנוניים עתידים להמצא עתודות גז טבעי של 25 TCF. ממצאים ראשוניים יינתנו כבר בינואר 2013
פוטנציאל ל-25 TCF גז טבעי מול חופי לבנון
בשורה משמחת לשכנה מצפון: על פי הערכות מומחים בינ"ל שערכו בדיקות ראשוניות בשטחי המים הטריטוריאליים של לבנון נמצא פוטנציאל לעתודות גז אדירות שעומדות על כ-25 TCF. העיתונות הלבנונית מסתמכת על דיווחים בעיתונות הכלכלית הבריטית על כך ש"באזור הדרום מערבי שקרוב לגבולות עם ישראל וקפריסין, על פני שטח של 3,000 מ"ר נמצאו עתודות הגז בכמויות של 25 TCF" להערכת דיוויד רולנד"ס, מנהל בכיר בחברת גאו ספקטרום הבריטית.
"המספרים של 25 TCF הם רק בגדר הערכה ראשונית" אמר רולנדס "בעתיד יכול להיות שנגלה כי המספרים גבוהים אף יותר". שטחי הסקרים בחופי לבנון יעמדו על פני שטח של 22 אלף קמ"ר והשווי הכספי של השדות הפוטנציאליים מוערך כעת בכ-40 מיליארד דולר. תוצאות ראשוניות של הבדיקות הסיסמיות יינתנו ככל הנראה לממשלת לבנון עד ינואר 2013.
בהמשך לדברים אלו הבהיר רולנד כי החיפושים אחר גז יימשכו לאחר מכן גם לטובת חיפושי נפט. "האנשים שלנו הולכים להגיע לביירות בשבוע הבא והם יפגשו עם שר האנרגיה. הכוונה שלנו היא להתחיל את הסקרים הסיסמיים כבר ברבעון הבא של השנה הקרובה. אנחנו מאמינים שללבנון יש עתודות נפט לפחות כמו שיש לסוריה".
נראה שלא רק הממשלה הלבנונית מתרגשת מהממצאים הראשוניים. עד כה קיבלה ממשלת לבנון פנייה מגורמים אמריקאים, אירופאים ואסייתים שביקשו לקחת חלק במה שנראה כמו עתיד ורוד במיוחד עבור המדינה. אם וכאשר יאושרו הנבואות האופטימיות בדבר כמויות הגז הרי שאלו עתידות להפוך את כלכלת לבנון המקרטעת לנמרצת בהרבה.