עסקים קטנים ובינוניים, רשויות מקומיות עניות ופרויקטים לתחבורה: אלו הנהנים העיקריים מיוזמת המענקים של משרד הגנת הסביבה והתמ"ת בנושא התייעלות אנרגטית
משרדי התמ"ת והסביבה יעניקו 97 מיליון ₪ להתייעלות אנרגטית
משרדי התמ"ת והגנת הסביבה יוצאים בסבב מענקים שמטרתו לעודד פרויקטים להפחתת פליטות גזי חממה והתייעלות אנרגטית. החלק הראשון של המיזם כבר יצא לפועל ובמסגרתו הוענקו כ-47 מיליון ₪ לטובת מיזמים שונים. בשלב השני יוענקו 50 מיליון ₪ נוספים ובכך יסתכם הפרויקט בהיקף של 97 מיליון ₪.
המשרד להגנת הסביבה יעניק 64 מיליון שקלים כהשקעה בפרויקטים שיבוצעו במגזר התעשייתי והעסקי, השלטון המקומי ובמגזר התחבורה. משרד התמ"ת יעניק בנוסף 33 מיליון שקלים לתמיכה בטכנולוגיות ישראליות חדשות. פעילות זו היא חלק מהתכנית הלאומית בנושא שאותה אימצה הממשלה בנובמבר 2010. במסגרת התכנית הוקם מנגנון לתמיכה בהשקעות המיועדות להביא להתייעלות אנרגטית ולהפחתה כללית של גזי חממה.
התמיכה לפרויקטים תחולק בין המגזרים באופן הבא: 29.5 מיליון שקלים לפרויקטים במגזרי התעשייה, מסחר ועסקים, כאשר מחצית מתקציב זה משוריין לעסקים עם מחזור שנתי קטן מ-50 מליון ש"ח. 29.5 מיליון שקלים לרשויות מקומיות, תוך מתן עדיפות לרשויות בדרגה סוציו-אקונומית 5 ומטה. 5 מיליון שקלים למיזמים בתחום התחבורה. כדי להתקבל לתוכנית התמיכות של משרדי הסביבה והתמ"ת יהיה על בעל העסק להגיש בקשה (דרך אתרי המשרדים). לאחר מכן ייבחנו כמויות ההפחתה של גזי החממה בכל מפעל ולפי הציון שיקבל הגוף המבקש, תחושב גובה הקצבה.
השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן מסר בתגובה לפרויקט: "יירוק התעשייה הישראלית ייצור רווח משולש – ליצרן, לצרכן ולסביבה. נמשיך לעודד את התעשייה הישראלית לסגור את הפערים מול המתחרים במדינות המערב וכך נשמר את כושר התחרות של הכלכלה הישראלית". שר התמ"ת, שלום שמחון מסר "התכנית מעניקה לתעשייה זריקת עידוד כלכלית ירוקה. מפעלים שישתתפו בתכנית ישפרו את היעילות האנרגטית שלהם מחד ויצמצמו את הפליטות לאוויר מאידך וכל זה בסיוע נדיב של המדינה".
כמה % מאצ'ינג זה נותן?
ומה כמות הניירת הדרושה להגשת פרוייקט(ים)…