תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
מזכיר האנרגיה של האיחוד האירופאי "דורשים מגזפרום מחיר הוגן לגז"
איתי שטרן 20 בספטמבר 2012 14:15 אין תגובות

מזכיר האנרגיה של האיחוד האירופאי הביע את זעמו כנגד ענקית האנרגיה הרוסית וטען כי היא פועלת באירופה כבתוך שלה

Print Friendly, PDF & Email
מזכיר האנרגיה של האיחוד האירופאי "דורשים מגזפרום מחיר הוגן לגז"

מזכיר האנרגיה של האיחוד האירופאי "דורשים מגזפרום מחיר הוגן לגז" 

ראש ממשלת ליטא, אנדריוס קוביליוס,  התבטא באופן חריף כנגד מדיניות יצוא ותמחור הגז של "גזפרום" לאירופה. בדברים שנשא במהלך כנס אנרגיה של המדינות הבלטיות הבהיר קוביליוס כי בניגוד למתרחש כיום, על ספקי הגז של אירופה יש לפעול בשקיפות במסגרת חוקי התחרות של האיחוד ועקץ את "גזפרום" כשרמז לכך שחוקי התחרות חייבים לחול גם עליה. 

בהמשך אמר קוביליוס כי כיום יש שתי ספקיות גז מרכזיות לאירופה. "רוסיה ונורבגיה מייצאות בערך את אותה הכמות לאירופה אך בעוד שנורבגיה מקבלת עליה את חוקי האיחוד, הרי שרוסיה מסרבת לעשות זאת. מעולם לא שמעתי נציגי ממשל נורבגים או נציגי חברות נורבגיות שמסרבים לקבל את תנאי האיחוד" אמר קוביליוס "אני מקווה ומאמין שגם גזפרום ורוסיה יעמדו בתנאים אלו בסופו של דבר".  

גונטר אוטינגר, מזכיר האנרגיה של האיחוד האירופאי הביע גם הוא תרעומת על דרכי ההתנהלות של גזפרום והבהיר כי "מחירי הגז חייבים להיות שווים בכל אירופה. אנחנו צריכים להמנע ממצב שבו במדינות שונות יהיו מחירים שונים. לא יכול להיות שמחירי הגז בברלין או פאריז יהיו זולים משמעותית מהמחירים בווילנה". אמר המזכיר. 

בהמשך דבריו הבהיר אוטינגר כי הוא מבין את הצעדים שכל נשיא וראש מדינה יעשה בכדי להגן על החברות הממשלתיות שברשותו אך דבר זה אינו מצדיק את התנהגותו של ולדימיר פוטין שפועל באירופה כאילו הייתה גן המשחקים שלו. "בגזפרום חייבים להבין שהם חלק מהשוק האירופאי וככאלו הם חייבים לעמוד בסטנדרטים שלו. גם קטאר ואלג'יריה מבינים את זה טוב מאד". 

בכדי לעדן את דבריו הוסיף אוטינגר כי רוסיה היא השותפה החשובה ביותר למשק האנרגיה של אירופה ולכן כה חשוב לאיחוד לעמוד בקשרים טובים עם "גזפרום". עם זאת, הבהיר כי "מטרת האיחוד הוא לספק אנרגיה באופן שוטף ובטוח. המטרה הזו תושג רק על ידי שיתוף פעולה בין כל הגורמים הרלוונטיים". 

דברים אלו נאמרים על רקע החקירה שנפתחה כנגד "גזפרום" על ידי האיחוד האירופאי שתבדוק היתכנות של הפרת חוקי ההגבלים העסקיים, מניעת תחרות, יצירת תלות אירופאית בספק הרוסי והצמדה לא הוגנת של תעריפי הגז למחיר הנפט. החקירה מכסה את אספקת הגז הטבעי למרכז ומזרח אירופה – פולין, צ’כיה, סלובקיה, הונגריה, בולגריה, אסטוניה, ליטא ולטביה. חברות הנמצאות אשמות בהפרת כללי ההגבלים העסקיים באיחוד האירופי יכולות להיקנס בהיקף של עד 10% מסך המכירות השנתיות. 

Print Friendly, PDF & Email
גונטר אוטינגר גז טבעי גזפרום האיחוד האירופאי ולדימיר פוטין

איתי שטרן |להציג את כל הפוסטים של איתי שטרן


« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס