חברת ההנדסה הגרמנית מאנץ הודיעה היום על פריצת דרך טכנולוגית כשהצהירה שפס הייצור לפאנלים פס דק (Thin Film) בטכנולוגית CIGS תאפשר לייצר פאנלים שעלות ייצור הקוט"ש באמצעותם יהיה 4 יורו סנט בספרד ושמונה יורו סנט בגרמניה (תלוי מיקום).
מנץ מודיעה על פריצת דרך טכנולוגית לייצור פאנלים בשיטת הפס הדק
דיאטר מנץ, מנכ"ל ומייסד החברה – צילום: יח"צ
חברת ההנדסה הגרמנית מאנץ הודיעה היום על פריצת דרך טכנולוגית כשהצהירה שפס הייצור לפאנלים פס דק (Thin Film) בטכנולוגית CIGS תאפשר לייצר פאנלים שעלות ייצור הקוט"ש באמצעותם יהיה 4 יורו סנט בספרד ושמונה יורו סנט בגרמניה (תלוי מיקום). על פי דיאטר מנץ, יו"ר ומייסד חברת מנץ AG, "לטכנולוגיה שלנו יש את הפוטנציאל לעשות מהפכה בתעשייה הסולארית". שיא העולם שקבעה מאנץ בתנאי ייצור של פאנלים פס דק בעלי יעילות של 14.6%. ייצור תוך שילוב טכנולוגיות ליעול הייצור הפחיתו את עלויות הפאנלים לעלויות ייצור חשמל הדומות לעלויות חשמל ממקורות פוסיליים, עלויות זולות בהרבה מקוט"ש המיוצר באמצעות טורבינת רוח ימית ותחרותית ללא תמריצים וסובסידיות – כך על פי מאנץ.
הפאנל ייוצר על גבי פס ייצור וכאמור בעל יעילות של 14.6% ויעילות חשיפה של 15.9% – נתונים שזיכו אותו כאמור בשיא העולם הנוכחי לטכנולוגית הפס הדק. הפאנל עקף באופן מרשים את שיא העולם הקודם ליעילות שהוחזק על ידי פירסט סולאר, וכן את שיא העולם ליעילות חשיפה שהיה בידי מיאסולה. בנוסף, בתחום היעילות, לראשונה, פאנלים בטכנולוגית הפס הדק נמצאים מעט באותו רף של פאנלים פוליקריסטליניים.
לדברי דיאטר מאנץ "כתוצאה מהישגנו, אנחנו יכולים כעת לפצות על החסרון העיקרי של טכנולוגית הפס הדק – היעילות היחסית נמוכה של הטכנולוגיה, כיוון שעלויות הייצור של טכנולוגית הפס הדק כבר זולה בהרבה לייצור". בעזרת פס הייצור המנוהל באוטומציה מוחלטת, החברה הצליחה להפחית את עלויות ההשקעה בפס הייצור בקרוב ל-40% במהלך השנתיים האחרונות. הישג זה נובע בעיקר מפיתוחים חדשים הקשורים למערכות המעורבות בתהליך הייצור כגון המאייד CIGS המשולב, עליה משמעותית בהספק המערכות וסטנדרטיזציה של הציוד. "הפאנלים מיצורים בפס הייצור שלנו הינן תחרותיות בכל מקום בעולם" אומר מאנץ "כתוצאה מכך, הצמיחה של התעשייה הסולארית תפסיק להיות תלויה בתנאי הסובסידיות של כל שוק ושוק".
אולם השיא החדש הוא כנראה רחוק מלהיות התחנה האחרונה או נקודת עצירה. כבר עתה, מכון באדן וורטמברג לחקר אנרגיה סולארית ומימן (ZSW) הצליח לפתח פאנלים פס דק בעלי יעילות של 20.3% בתנאי מעבדה.