המכון הטכנולוגי חולון – H.I.T השיק היום את תכנית הלימודים החדשה שלו "תכנית משאבי טבע-אנרגיה ומים גז נפט ותחליפי דלק" , בכנס "הדלק של המחר"
נפתח כנס "הדלק של המחר" במכון הטכנולוגי חולון
צילום: ארז סגית
המכון הטכנולוגי חולון – H.I.T השיק היום את תכנית הלימודים החדשה שלו "תכנית משאבי טבע-אנרגיה ומים גז נפט ותחליפי דלק", בכנס "הדלק של המחר". לדברי המארגנים, המרכז הבינלאומי ב- HIT לתחליפי דלק, אנרגיה ומים יהווה מוקד לפעילות אקדמית, לימודית ומחקרית, בשיתוף פעולה הדוק עם התעשייה, ויציע תשתית אקדמית טכנולוגית יישומית להכשרת אנשי מקצוע בתחום, על מנת לתת מענה לבעיות השוק, ולפיתוח מיזמים חדשים בתחום.
כנס "הדלק של המחר" מציג את החידושים האקדמיים העדכניים, לצד ראייה טכנו-כלכלית. כל פאנל בכנס נפתח בהרצאת מומחה בתחום ושיתוף קהל המשתתפים ביצירת שיח משמעי רב-מימדי, לקידום המחקר והפיתוח בישראל. הכנס עוסק, בין השאר, בנושאים הבאים: דלקים ביולוגים, דלקים סינתטיים, מהפיכת הרכב החשמלי וגז טבעי.
מושבי הכנס
גז טבעי – "ברכה או קללה לתעשיית האנרגיה המתחדשת בישראל?"
מנחה: גב' צביה ברון, מנהלת תחום אנרגיה מתחדשת, Petro Quantum B.V.
גילוי הגז הטבעי במדינת ישראל מעניק בפעם הראשונה מקור אנרגיה זמין וזול בין אם ליצור חשמל ובין אם ליצור דלקים בהמשך. בישראל בה השימוש באנרגיה מתחדשת מוגבל ואינו מצליח לעמוד ביעדי הממשלה – האם השימוש בגז טבעי יעודד, יגביל או בתרחיש קיצוני יכחיד את השימוש וההטמעה של אנרגיה מתחדשת בישראל? זאת לאור הזמינות, הערך הכלכלי והאסטרטגי של הגז הטבעי מול הערך הסביבתי הערכי של האנרגיה המתחדשת.
"דלקים סינתטיים"
מנחה: ד"ר ברכה חלף , מנהלת בכירה, תחום תחליפי נפט משרד האנרגיה והמים.
דלקים אלטרנטיביים כאופציות זמינות ועתידיות, מו"פ בתאי דלק וסוללות לרכבים חשמליים, דלקים ביולוגיים- אתגרים ותחזיות, כיווני מחקר ומסלולי תמיכה במחקרים וסטודנטים.
"מהפיכת הרכב החשמלי"
מנחה: מר שמואל דה לאון ,מנכ"ל חברת "שמואל דה לאון אנרגיה בע"מ"
אנו בפתחו של עידן חשמלי חדש בו התחבורה תעבור לכלי רכב חשמליים או רכבי כלאיים במטרה להקטין את התלות בנפט. כמו כל התחלה, ההתחלה קשה, עלויות הסוללות וכלי הרכב יקרים בהשוואה לכלי רכב בעלי הנעה פוסילית, דבר המקשה על החדירה. הרגולטור מסייע מצד אחד בסובסידיות נדיבות, אך מקשה ברגולציות טעינה ומאידך בחוסר סטנדרטים שיאפשרו אוניברסאליות והורדת עלויות. במושב הוצגה סקירה של שוק הרכב החשמלי, המבנה המסתמן והאתגרים שלפתחנו.
"מביומסה לאנרגיה"
ד"ר סיניה נתניהו , המדענית הראשית , המשרד להגנת הסביבה
מחקרים של חוקרים המבצעים עבודות מחקר במימון המשרד להגנת הסביבה. המושב עסק במספר מחקרים : קביעת השילובים הטכנולוגיים המיטביים להפקת דלק מפסולת עירונית אורגנית, השפעה של חשיפה מקדימה לטמפרטורה וקרינה אולטרא סונית על יעילות הפקת ביוגז בתהליכי עיכול אנאירובי, ייצור אנזימטי לביודיזל משמנים ממקור של מלכודות שומן, ייצור דיזל מביומסה ועוד.
רשת חכמה , "- "Smart grid ישראל כמרכז מו"פ
מנחה: ד"ר יואל כהן, אחראי תחום רשת חכמה במשרד המדען הראשי, משרד האנרגיה והמים
בשנים האחרונות ישנה מגמה עולמית של כניסת מערכות אנרגיה חלופיות לרשת וכתוצאה ממשבר האנרגיה ורצון לייעל את הרשת. "רשת חכמה" (Smart Grid) הינו הפתרון המתפתח במדינות רבות בעולם. משמעותו הרכבת רשת תקשורת על רשת החשמל ופיתוח יכולות של ניטור ושליטה ברשת. במושב הוצג נושא הרשת החכמה כפי שרואה אותו מדינת ישראל דרך התוכניות של משרד האנרגיה והמים, כמו כן הוצג מאגד "רשת החכמה" הפעיל כבר בשנתו השנייה. בנוסף הוצגו נושאים נוספים כגון כניסת רכב חשמלי כחלק אינטגרלי של הרשת החכמה.
“Below ground, above ground, between grounds”
מנחה : ג'ינה כהן יועצת בתעשיית הגז הטבעי
Review of natural gas exploration & discoveries in Israel and pipeline infrastructure (below ground)
Review of the legal, regulatory and marketing aspects of the Israeli natural gas sector (above ground)
Review of export options for Israel gas (between grounds).
אני חושבת שהכנס היה פשוט נהדר, האנרגיה הישראלית של המחר היא כמובן הגז הטבעי, אני מקווה שהממשלה תיקח את התמלוגים המגיעים לה כדי שכולנו נהנה ממחיר מוזל בדיוק כמו בארצות שמייצרות את הנפט לעצמן.