פאנלים סולאריים צפים, סמארט גריד חסכוני במיוחד, מתקן סולארי מודולארי ועוד רבים וטובים. בואו לראות את הקולות היחודיים שהפציעו בכנס המדען של משרד האנרגיה
חלוצי אנרגיית העתיד מחפשים מימון לפריצה קדימה – צפו בוידאו
כנס המדען הראשי של משרד האנרגיה שנערך אמש במרכז הכנסים ווהאל סנטר כינס לא מעט יזמים בתחום האנרגיה שהציגו את הישגיהם במסגרת מתקני החלוץ. בכנס הציגו חברות דוגמת "סולאר סינרג'י", "ווינפלקס", greenlet ורבים נוספים. במהלך הכנס ראיינו מספר דוברים שהעניקו לנו מידע אודות הפרויקטים המתפתחים. המסקרן מביניהם היה יוסי פישר, מנכ"ל חברת "סולאר סינרג'י" שסיפר אודות החברה המקימה מתקנים סולארים על מאגרי מים שונים ובהם תעלות הובלה, בריכות ומאגרים שונים. החברה בת ה-4 קיבלה עד היום השקעות של 2.5 מליון דולר ורשמה עד כה 3 פטנטים.
פישר הבהיר כי "בטכנולוגיה שלנו אנחנו שמים פאנלים על הפלטפורמה הצפה שהמצאנו,הולכים עם הסינים ולא מתנגדים להם. לא משנה לנו באיזה פאנל מדובר- נוציא ממנו עוד 70 אחוז בחשמל כי אנחנו מנצלים את המים לטובת העצמת נצילות הפאנל. החלפנו את המודול למודול סטנדרטי של מראות שטוחות. כיום מערכת ימית שלנו יותר זולה מהתקנה של פאנלים סטנדרטיים יבשתית. על פאנל של 159 וואט, שמנו מראות והעלינו אותו ל-238 וואט ויחד עם תאי הקירור הגענו גם לשבעים אחוז תוספת".
באשר לתוכניות העתיד אמר פישר כי "אנחנו הולכים ובונים במסגרת המתקן החלוץ של משרד האנרגיה מערכת הדגמה שתהיה מותקנת ברבעון הראשון של 2013. בשיתוף עם מקורות במאגר תקומה. אנחנו מקויים להכנס לתוכנית ההסדרה של ה-50 מגה וואט ומקווים שהתעריפים של רשות החשמל יהיו סבירים".
חברה נוספת שהביאה איתה בשורה מעניינת היא "גרינלט" (greenlet) העוסקת בתחום ההתייעלות האנרגטית והסמארט גריד. מנכ"ל ומייסד החברה, אבנר כהן, שיתף כי בשלב ראשון פנתה החברה לחברת החשמל וביקשה להבין את הקשיים איתה היא נאלצת להתמודד. "לחברת החשמל לא היה אכפת שחשבון החשמל שלנו גבוה. הם בעיקר חיפשו פתרונות לשעות צריכת שיא. כמות שעות השיא הקריטיות היא פחות מ-100 שעות בשנה. בדר"כ יש משהו כמו 25 שעות בשנה אך עלויות הייצור בשעות האלו עומדות על הוצאות של בין פי 20 לפי 200 מהאספקה בשעות הרגילות".
"הגענו למסקנה שהפתרון היעיל ביותר יהיה שצריך לשלם על הפחתה. מדובר בשוק שמגלגל היום כ-2.6 מיליארד דולר בשנה, ובשביל לקדם את הרעיון הזה נדרשת התחייבות להפחתת צריכה. כל אחוז חיסכון בשוק הזה שווה 3 מיליארד דולר. חיסכון בשעת שיא נותן הרבה יותר מחיסכון בשעת שפל. גילינו גם שהנתח הכי גדול שבמסגרתו ניתן לחסוך הוא הסקטור הפרטי ואחריו הסקטור המסחרי והתעשייתי. שאלנו את עצמנו אם אנחנו יכולים לחבר מליוני מכשירי קצה בשימוש פרטי וכך עשינו בסופו של דבר. בסופו של תהליך, הצרכן הביתי יחבר את המכשירים ואנחנו עוזרים לו למקסם את האפקטיביות של ההפחתה דרך מיילים חכמים שמעדכנים אותו על ההפחתה שבדרך. בסופו של יום, הפתרון מאד קל לתפעול". בהמשך נדרש כהן לדבר על החסמים והתוכנית שבדרך והוסיף כי "השוק היום הוא לא קל . יש הרבה אתגרים אבל התקדמנו לא רע ואנחנו משחקים עם כמה שחקנים בכירים. אנחנו מחפשים השקעה בהיקף של מליון דולר לשנה הקרובה ועוד כמה מיליונים בהמשך".