האנווה הופכת לקבוצה השלישית בגודלה בעולם המייצרת תאים סולאריים, זאת לאחר אישור הרכישה של Q-cells שניתן על ידי הנושים היום. כפי שדווח בפורטל תשתיות, קבוצת האנווה והתאגיד הגרמני פושט הרגל היו במשא ומתן לרכוש את המטה הגרמני, מתקני הייצור בגרמניה ומלזיה וכן את משרדי המכירות בארה"ב, אוסטרליה ויפן
נושי היצרנית הסולארית Q-cells אישרו את מכירתה לקבוצת האנווה
האנווה הופכת לקבוצה השלישית בגודלה בעולם המייצרת תאים סולאריים, זאת לאחר אישור הרכישה של Q-cells שניתן על ידי הנושים היום. כפי שדווח בפורטל תשתיות, קבוצת האנווה והתאגיד הגרמני פושט הרגל היו במשא ומתן לרכוש את המטה הגרמני, מתקני הייצור בגרמניה ומלזיה וכן את משרדי המכירות בארה"ב, אוסטרליה ויפן. עם חתימת ההסכם, כושר הייצור אותה רכשה האנווה עומדת על 1 גיגה וואט. סך שווי הרכישה הוא 40 מיליון יורו ויתכן שיהיו עוד שינויים קלים בפרטים עד החתימה הסופית.
מעשית, האנווה נשאה ונתנה מחדש על מנת לקנות הסכם הלוואה עומדת בין Q-cells מלזיה וממשלת מלזיה התומכת במהלך ומבנה ההלוואה הוא כזה המאפשר להאנווה להחזיר את ההלואה לאורך זמן מרווחים שהמתקן הייצור במדינה יניב. בנאום בתחילת שנת 2012, אמר יו"ר האנווה סיונג יון קים (שמאז נשפט לארבע שנות מעצר), "בגלל המיתון הכלכלי, התעשייה הסולארית חווה קשיים, אולם אנחנו נחושים לנצל הזדמנויות עם התאוששות השוק. עד עתה, בני אדם הסתמכו על מקורות אנרגיה פוסיליים, אבל אני מאמין שאנרגיה ירוקה היא העתיד. החזון שלנו להפוך לחברה מובילה ברמה העולמית בתחום האנרגיה הסולארית נותרת בעינה ואנחנו נמשיך לרדוף אחרי חזון זה."
יחד עם כושר היצור של גיגה וואט שרכשה מ-Q-cells, בצירוף כושר הייצור הקיים של 1.3 גיגה וואט של האנווה, יעמוד כושר הייצור השנתי של האנווה על 2.3 גיגה וואט ויעמיד אותה במקום השלישי של יכולת הייצור בעולם. אולם אנליסטים מעריכים שהרווח הגדול ביותר של האנווה מהעסקה אינו מחטיבת הייצור אלא ממחלקת המחקר ופיתוח האיכותית של Q-cells המעסיקה 250 מהנדסים המתמחים בפיתוח תאים סולאריים וחדשנות בתהליכי ייצור.