462 מטר של בטון וזכוכית: משרדי הייצוא של חברת "גזפרום" הרוסית יוקמו בפאתי סנט פטרסבורג במגדל הגבוה באירופה. זאת על רקע דחיית הבנייה שהייתה אמורה להתחיל כבר לפני שנתיים
מגדל בבל ברוסיה: גורד השחקים של גזפרום מרגיז את אירופה
הבניין הגבוה באירופה עומד לקום בסנט פטרסבורג כמטה תאגיד "גזפרום" הרוסית. גורד השחקים ימוקם בפאתי הבירה התרבותית של רוסיה ויגיע לגובה של כ-462 מטר. הוא עתיד להפתח באופן רשמי ב-2018. הקומפלקס, לאטה סנטר שמו, ימוקם בסמוך למפרץ פינלנד וזאת לאחר שמיקומו הראשוני במרכז העיר זכה להתנגדויות נחרצות מטעם גופי שימור וכן מנציגי האיחוד האירופאי שראו בו מפגע סביבתי קיצוני.
אלא שגם האור הירוק שקיבל המגדל החדש הצליח להרגיז את התקשורת הרוסית שהבהירה כי ההחלטה על בנייתו התקבלה ללא דיון ציבורי. הביקורת החריפה מגיעה, בין השאר, על רקע העובדה כי בפעם הקודמת בה ביקשו להקים את גורד השחקים במרכזה של העיר (שנחשבת לאחת מבירות התרבות של אירופה) איימו באונסק"ו כי יישלל ממנה תואר אתר המורשת העולמי.
כמו כן מחו בתקשורת הרוסית כי בעוד שהדיון הציבורי אודות הקמת המגדל היה אמור להתחיל בעוד שבועיים, הרי שההחלטה אודות הקמתו התקבלה זה מכבר. "אחרי הפעם הקודמת בה נכוותה גזפרום מתהליך השימוע באשר לבניית המגדל, הפעם היא פשוט נמנעה ממנו" כך צוטט השחמטאי אלכסנדר קרפוב באתר האינטרנט הרוסי zaks.
המיקום החדש של המגדל ימוקם כאמור בפאתי העיר באזור שהיה עד לא מזמן בלתי מפותח. הקשר בין חברת הגז הלאומית של רוסיה לסנט פטרסבורג אינו מקרי. מדי שנה משקיעה החברה עשרות מליוני דולרים בקבוצת הכדורגל "זניט" הנמצאת תחת חסותה. כמו כן, ולדימיר פוטין, נשיא רוסיה, שמחזיק בפועל ב"גזפרום" הוא יליד העיר וכיהן בה בתפקידי ממשל שונים.