משרד האנרגיה ביקש 10 מיליון ש"ח ממשרד ראש הממשלה במטרה ליצור קמפיין פרסומי שיבקש לבטל התנגדויות להקמת מתקני הגז
משרד האנרגיה מתכנן קמפיין פרסומי לקידום מתקני קליטת הגז
10 מיליון שקלים, זה הסכום שמבקשים נציגי משרד האנרגיה עבור קמפיין פרסומי במסגרתו יפנו לתושבי הרשויות המקומיות באזור חוף הכרמל המתנגדות לבניית מתקני קבלת גז הטבעי בשטחיהן. בקשת התקציב לקמפיין נשלחה לפני מספר ימים על ידי סמדר בת אדם, ראש מטה שר האנרגיה והמים למנכ"ל משרד ראש הממשלה, הראל לוקר. כעת מחכים במשרד האנרגיה לאישור מטעם משרד ראש הממשלה.
הרקע לבקשה מגיע לאחר סדרת התנגדויות חריפות של רשויות מקומיות ועיריות כנגד הקמת מתקני קליטת הגז בשטחיהן. רק לפני כחודש הגישו 10 רשויות מקומיות בג"צ במסגרתו דרשו כי בית המשפט יורה למועצה הארצית לתכנון ובנייה ולמשרד האנרגיה לכלול במסגרת תכנית המתאר למתקנים – גם את החלופה לטיפול מלא בים. במשרד האנרגיה והמים מתמודדים תקופה ארוכה בהתנגדויות התושבים להקמת המתקנים ופעילות מטה המאבק חוף הכרמל כבר גרמה לעיכובים בבניית המתקנים ולשינוי התוואי שלהם.
הראל לוקר, מנכ"ל משרד ראש הממשלה, כבר הביע את דעתו בעבר בנושא הקמת מתקני הקליטה. במהלך הוועידה הלאומית לאנרגיה של המכון הישראלי לאנרגיה אמר לוקר כי: "כל אתר להקמת מתקן ייתקל בהתנגדות מקומית עזה. הבעיה היא לא רק הארגונים הירוקים או המשרד להגנת הסביבה, הבעיה היא שתושבים לא רוצים מתקנים כאלה בחצר האחורית שלהם וכל ראשי הרשויות מנסים לדחוק את המתקנים משטחן".
בהמשך אמר לוקר כי הדבר עלול להפתר על ידי תמרוץ של הרשויות המקומיות והוסיף כי "הפרויקט (של הקמת המתקנים-א.ש.) התאחר בשנה והסיבה היא עיכוב במועצה הארצית לתכנון ובנייה. למשמעות הכלכלית של האיחור יש עלות של 4 מיליארד שקל בשנה. עם הכסף היה ניתן לבנות 10 בתי חולים ו-2,000 כיתות".
כעת, נראה שמשרד האנרגיה מבקש לשנות את התמונה וזאת על ידי יצירת קמפיין פרסום במקביל או במקום תמריצים לרשויות המקומיות. בהנחה שבקשתה של בת אדם תתקבל, יופנו מיליוני שקלים לקמפיין פרסומי שיציג לציבור את יתרונות קבלת הגז לתחומי ישראל והשפעותיו החיוביות על המשק הישראלי.