מסקנות סופיות מועדת צמח דלפו בטרם פרסום הדו"ח: הייצוא יעמוד על 500 BCM, הקידוחים הקטנים יוכלו לייצא עד 100% ומתקני הקבלה ייבנו בתקציבי מדינה
לקראת פרסום דו"ח ועדת צמח: למעלה מ-50% מהגז הטבעי מיועד לייצוא
ועדת צמח עוד לא הוציאה באופן רשמי את הדו"ח שלה לענייני משק הגז הטבעי אך נראה כי הדליפות ממנו ממהרות להגיע. על פי הדיווחים השונים, ימליץ צמח להגדיל את ייצוא הגז אל מעל רף ה-50% ל-53% מקידוחי "תמר" ו"לוויתן".
בעקבות העיכובים האחרונים בקידוחי "מירה" ו"שרה" הודיעה הועדה כי במקרה שלא יתגלו בקידוחים אלו עתודות גז הרי שמכסת הגז הפוטנציאלית (185 מ"ק) תגרע מהמכסה שמיועדת לייצוא. נכון לעכשיו הגדילו מקבלי ההחלטות את עתודות הייצוא מ-400 מיליארד מ"ק ל-500 מיליארד מ"ק.
בנוסף, הגדילה הועדה את כמות הגז שהמליצה לשריין לצורכי המשק בדוח הביניים מ-420 BCM ל-450 BCM. עם זאת, לפי הפרסומים המוקדמים, הועדה הטיבה עם בעלי השותפויות כאשר ביטלה את הדרישה לשמירת רזרבה נוספת בשיעור של 15% מהאספקה לשוק המקומי. כמו כן, הועדה תאשר למאגרים הקטנים לייצא בין 75%-100% וזאת בכדי לעודד את פיתוחם.
באשר להקמת מתקני קליטת הגז תקבע הועדה כי המדינה תקח על עצמה את עלויות ההקמה של 2 או 3 מתקנים בסכום על 2-3 מיליארד שקל. כיום המדינה נשענת על נקודת קליטה בודדת באשדוד הקולטת את הגז ממאגר ים תטיס. חלופה אחרת שנבדקת היא הקמת מתקן גדול אחד שיכלול מספר מקומות כניסה להגדלת כמות הגז אותה ניתן להעביר בכל רגע נתון.
הנתונים אותם קבעה הועדה הסתמכו לא מעט על נתוני המכון הגאולוגי האמריקאי שקבע כי בתחומי המים של ישראל קיימים תגליות גז שעומדות על 680 BCM. בשל כך קבעה הועדה כי מדיניות הייצוא תבחן שוב בעוד חמש שנים, כשיתבהרו נתוני הגז המדויקים שבשטחה של המדינה.
יש לציין כי מסקנות הועדה לא מגיעות בהפתעה. עד היום התבטאו נציגי משרד ראש הממשלה (שמינה את הועדה) ונציגי האוצר באופן מובהק בעד ייצוא הגז. עם זאת, נציגי המשרד להגנת הסביבה והשר גלעד ארדן הבהירו כי ייתנגדו מפורשות לייצוא הגז בטרם יתבררו עתודות הגז במאגרים. נציגי המשרד להגנת הסביבה אף התנגדו למתקן הנזלת הגז אך נראה שהמלצות הועדה דווקא יתמכו בהקמתו.