פס דבק הכסף הנמצא בגב פאנלים סולארים נחשב לנקודה קריטית בעלויות פר וואט, והפחתת עלויות בכיוון הזה הוא נדבך חשוב בפעילות המחקר ופיתוח של החבר האיטלקית.
חברת 2BG האיטלקית פיתחה את טכנולוגית ה"ציפוי סלקטיווי", אשר באמצעותה ניתן להפקיד ישירת אל תוך האלומניום נחושת ופח במקום באמצעות דבקי כסף,
2BG פיתחה טכנולוגיה להפחתת עלויות פסי הדבק בגב הפאנל הסולארי
פסי דבק הכסף בגב פאנלים סולארים נחשבים למרכיב קריטי בחישוב עלויות פר וואט, והפחתת עלויות בכיוון הזה הוא נדבך חשוב בפעילות המחקר ופיתוח של החברה האיטלקית 2BG. החברה פיתחה את טכנולוגיית ה"הציפוי הסלקטיבי", אשר באמצעותה ניתן להדביק ישירות אל תוך האלומניום נחושת ופח במקום באמצעות דבקי כסף, ולחסוך בכך עד ל-6 יורו סנט לוואפר, בתוספת של עליית נצילות של 0.2%. הנתונים מתייחסים לתאים במימדי 6 אינצ'.
טכנולוגיות ה"ציפוי הסלקטיבי" מאפשרת להגיע לכושר הדבקה גדול פי 4 מהדבקה רגילה בצדו האחורי של הפאנל. יתרון נוסף של הטכנולוגיה היא החזר השקעה של פחות משנה, וניתן להטמיעה בקווי ייצור פעילים בלי לשנות את פסי הייצור הסטנדרטיים. חשיבות פיתוח ה"ציפוי הסלקטיבי" הופץ בעקבות דרישה מדעית-טכנית ל200 מדענים ומומחים ברחבי העולם, והטכנולוגיה עצמה תיחשף לראשונה בתערוכת הפיויסק שתתקיים בפרנקפורט ב-24-28.09.12.
מעניין, אך השאלה אם זה נבדק לאורך זמן