כנסיות בארה"ב נהנות מהפריבילגיה של אי תשלום מיסים כיוון שלרוב הן רשומות כעמותות ללא מטרות רווח. על פי חוקי ארה"ב – אם ארגון אינו מייצר רווחים, הוא פטור ממס. אבל הפטור מונע מארגונים אלה להינות מהטבות ומאשראי מיסוי.
מודל מיסוי חדש בארה"ב יאפשר לכנסיות להקים מתקנים סולאריים
מיסוי ודת הם שני קווים מקבילים שלרוב לא נפגשים, אבל שילוב של שניהם עשוי להביא גם את הכנסייה לעידן הסולארי.
כנסיות בארה"ב נהנות מהפריבילגיה של אי תשלום מיסים כיוון שלרוב הן רשומות כעמותות ללא מטרות רווח. על פי חוקי ארה"ב – אם ארגון אינו מייצר רווחים, הוא פטור ממס. אבל הפטור מונע מארגונים אלה להינות מהטבות ומאשראי מיסוי. במקרה של הטבת מס ההשקעות – ארגונים או יזמים פרטיים יכולים לרשום עד 30% מעלות של פרוייקטים בזכות מערכת המיסוי המדוברת.
הטבת מס ההשקעה צפויה לפוג ב-2016 למרות ההצלחה הגדולה של היוזמה כמנוע צמיחה לתעשייה הסולארית בארה"ב. אחרי המשבר הכלכלי ב-2008, ההכנסות – ומכאן גם התחיבויות המיסוי התרסקו. ההטבה הייתה כל כך קריטית לתעשייה הסולארית שתמריץ האשראי של ממשל אובמה שולב במסגרת חוק השיקום וההשקעה מחדש (American Recovery and Reinvestment Act 2009) במטרה לזרז פרוייקטים שאילולא כן היו ממומנים על ידי תמריצי האשראי.
על פי הערכות, מספר הכנסיות בארה"ב עומד על 45,000, אולם ישנם קרוב ל-1.4 מיליון ארגוני מלכ"ר בארה"ב. אפילו אם רק חלק קטן מהם יתאים להתקנות סולאריות – מדובר בנתח שוק חדש שיכול לשמור על חלקים מהתעשייה. בינתיים נראה שחברות סולאריות מתחילות לפזול אל עבר השוק הזה, וישנן ידיעות על חברות הבונות מודלים כלכליים שיאפשרו לכנסיות וארגוני מלכ"ר להתקין התקנות סולאריות. על פי הערכות, ישנן מדינות בארה"ב בהן כמעט 60-80% מהאוכלוסיה משתתפת בקהילה דתית כזו או אחרת, ולרוב הכנסיות וארגוני הדת יש בניין משלהם. לדברי מקורות המעורים בתעשייה, אלה גורמים שעשויים להניע תנועה מאסיבית למגזר המדובר.