קטאר טכנולוגיות סולאריות (QSTec) חתמה מזכר הבנות עם חברת התשתית קאראמה להפצה עתידית של אנרגיה סולארית. מזכר ההבנות מבטיח ש-QSTec תייסד מתקן ייצור פוליסיליקון בשווי מיליארד דולר בעיר התעשייה ראס לאפן שבקטאר.
קטאר טכנולוגיות סולאריות חתמה מזכר הבנות למתקן ייצור פוליסיליקון
קטאר טכנולוגיות סולאריות (QSTec) חתמה מזכר הבנות עם חברת התשתית קאראמה להפצה עתידית של אנרגיה סולארית. מזכר ההבנות מבטיח ש-QSTec תייסד מתקן ייצור פוליסיליקון בשווי מיליארד דולר בעיר התעשייה ראס לאפן שבקטאר. המתקן צפוי לעבד 8000 טון מרובע סיליקון בשנה אבל מתוכנן להתרחב ככל שהביקוש יגדל. הצפי ארוך הטווח מתייחס לעיבוד של 45,000 טון מרובע בשנה בעוד תוצרי המפעל מיועדים לשלב ביחידה אחת אינגוטים, וופרים, תאים ומודולים.
בהודעת החברה ציין דר. חאליד קלפיח אל חאג'רי, יו"ר ומנכ"ל QSTec "אנרגיה סולארית בהחלט מתפתחת בקטאר והינה המפתח לאספקת אנרגיה יציבה וקיימותית ממקור חליפי תוך שימור ושמירה על המשאבים הטבעיים לעתיד. אנחנו מאוד גאים בשיתוף עם קאראמה להבטיח שאנרגיה סולארית תוכל להגיע לכל אדם ואדם בקטאר ולספק מקורות אנרגיה חליפיים למגוון רחב של יישומים סולאריים."
QSTec ציינה שהיא מקווה לגדול מייצור פוליסיליקון בלבד לייצור מודולים של ממש בקאטאר, עם תוכניות לייצא לשאר העולם בעתיד הנראה לעין. החברה שתפעיל את המתקן המדובר הינה מיזם משותף לקאטאר סולאר (חברת בת של קרן קאטאר לחינוךף מדע ופיתוח קהילתי), סולארוורלד הגרמנית ובנק ההשקעה הקטארי.
בקטאר ישנם כבר כמה פרוייקטים המנצלים אנרגיה סולארית. התכנית הקטארית לאבטחת מזון לאומית מתכננת להשתמש באנרגיה סולארית למתקני התפלת המים המתוכננים, גביע העולם 2022 מתוכנן להיות גביע העולם הראשון הנקי מפליטות ומתקני התחרות ישתמשו באנרגיה סולארית לניהול האקלים באיצטדיונים ואיזורי הריכוז של האוהדים. לארגון האב של QSTec – קרן קטאר, ישנם פרוייקטים נוספים כגון מרכז הקונגרסים של קטאר, קומפלקס הדיור לסטודנטים ופיתוח נכסי משירב שחלק לא מבוטל מהחשמל המתוכנן לפרוייקטים אלה אמור להיות מיוצר ממקורות סולאריים.