סוף פסוק בנושא אבני הדרך התעריפיים? זו השאלה שנשאלת בתעשייה הישראלית הבוקר לאחר הדיון בבג"צ שהתקיים ביום חמישי בעתירתן של אנרג'יקס וסאנפלאוור. השתיים עתרו לבג"צ באמצע חודש מרץ השנה בטוענה שהקריטריונים לאבני הדרך ולקבלת היתרים להקמת
בג"צ דחה את עתירת אנרג'יקס וסאנפלאוור
סוף פסוק בנושא אבני הדרך התעריפיים להקמת מערכות סולאריות בינוניות? זו השאלה שנשאלת בתעשייה הישראלית הבוקר לאחר הדיון בבג"צ שהתקיים ביום חמישי בעתירתן של החברות אנרג'יקס וסאנפלאוור. השתיים עתרו לבג"צ באמצע חודש מרץ השנה בטענה שהקריטריונים לאבני הדרך ולקבלת היתרים להקמת מערכות סולאריות קרקעיות שונו במהלך העבודה בצורה שהפלתה לרעה חברות מסויימות לעומת חברות אחרות.
את העתירה הציג בזמנו השופט בדימוס דר' אליהו וינוגרד שאמר "הנושא הדומיננטי הוא אפליה ברורה בין יזמי האנרגיה הסולארית על ידי דבר שנעשה במחשכים בלי ליידע את הנוגעים בדבר המשנה באופן מהותי בין היזמים הנוכחים ויזמים אחרים המפתחים אנרגיה סולארית על קרקעות. שינוי שלכאורה הוא מה בכך – האם יש צורך בהיתר בניה או רק הפקדה של תכנית לאישור. אך בתחרות בין היזמים של מכסה זה מאוד משמעותי. לכן, לאחר שנואשנו מגישה חיובית ברשות החשמל החלטנו לפנות לבג"צ כיוון שאפליה היא אחד הנושאים המרכזיים שבג"צ אומר שלא יכול להמשיך. אם הולכים לתחרות שכולם שווים בה, אי אפשר לשנות את התנאים לטובת שחקן אחד ומקדים את התור בצורה משמעותית כך שאחרים מגיעים לשלב האחרון והמכסה תמוצה".
העתירה התייחסה בזמנו לרשות החשמל, משרד האנרגיה והמים והשר עוזי לנדאו העומד בראש המשרד. אל המשיבים הצטרפו די מהר החברות דלקיה וסאנפאוור ולעומת זאת, חברת מגור הגישה בעצמה עתירה מקבילה, כמעט זהה. כבר בתחילת דרכה, העתירה נתקלה בקשיים כשבית המשפט סרב לתת צו ביניים שיקפיא את הפעילות בתחום המערכות הקרקעיות עד שבית המשפט יגיד את דברו בנוגע לאפלייה לכאורה שנדונה בעתירות.
אחד המעורבים בעתירה מסר כי "בית המשפט למעשה אימץ לחלוטין את עמדתנו ואנו שבכך נסתיימו העיכובים המיותרים שיאפשרו לתעשייה להתפתח לטובת הסביבה ומשק האנרגיה".
מרשות החשמל נמסר שהרשות מקבלת בסיפוק את החלטת בית המשפט.
טרם התקבלה תגובת החברות אנרג'יקס וסאנפלאוור.