הממלכה המאוחדת נמצא במקום הראשון של מדד ייעילות אנרגטית חדש הסוקר את צריכת האנרגיה של הכלכלות הגדולות בעולם. אחריה ברשימה נמצאות גרמניה, איטליה ויפאן. התוצאות מבוססות על פי "לוח התוצאות הבינלאומי הראשון להתייעלות אנרגטית"
דו"ח התייעלות אנרגטית בעולם: אין מדינה מובילה בכל מגזרי הצריכה
בריטניה נמצאת במקום הראשון של מדד יעילות אנרגטית חדש הסוקר את צריכת האנרגיה של הכלכלות הגדולות בעולם. אחריה ברשימה נמצאות גרמניה, איטליה ויפן. כך מדורגות המדינות היותר יעילות אנרגטית על פי "לוח התוצאות הבינלאומי הראשון להתייעלות אנרגטית" שפורסם על ידי המועצה האמריקאית לכלכלה יעילה אנרגטית (ACEEE). הארגון העריך תריסר כלכלות הגדולות בעולם ודירג אותם לפי מדרג שימוש מושכל וחסכוני באנרגיה. תריסר הכלכלות שנמנו בדו"ח כוללות את אוסטרליה, ברזיל, קנדה, סין, צרפת, גרמניה, איטליה, יפן, רוסיה, הממלכה המאוחדת, ארה"ב והאיחוד האירופאי. ביחד, כלכלות אלה מייצרות למעלה מ-78% מהתוצר העולמי הגולמי, 63% מצריכת האנרגיה העולמית ו62% מפליטות הפחמן הדו חמצני.
הכלכלות נמדדו ב-27 פרמטרים שחולקו לשניים – תוצאות מדידות או תוצאות מוערכות ומדיניות. הפרמטרים נמדדו על בסיס נוכחות ואיכות של מדיניות בעוד ה"פרמטרים הביצועיים" מדדו את צריכת האנרגיה וסיפקו תוצאות מדידות. טווח הפרמטרים על פני שלושה מגזרים עיקריים האחראים על צריכת אנרגיה במדינה מפותחת כלכלית: בניינים, תעשייה ותחבורה. בקטגוריות העיקריות, הממלכה המאוחדת מובילה בתחום השימוש הלאומי באנרגיה, סין הובילה את הכלכלות שיעילות אנרגטית במבנים, וגרמניה, איטליה, סין והממלכה המאוחדת היו שוות מבחינת יעילות בקטגורית התחבורה.
בעת פרסום הדו"ח אמר סטיבן נאדל, דירקטור ה-ACEEE "הממלכה המאוחדת מובילה את כלכלות אירופה ומובילה בפער ניכר על פני כלכלת ארה"ב בתחום היעילות האנרגטית. זה משמעותי כיוון שמדינות הצורכות אנרגיה בצורה יעילה יותר זקוקות לפחות משאבים כדי להשיג את אותן מטרות, ובכך מפחיתות עלויות, משמרות משאבים טבעיים בעלי ערך ומייצרת מקומות תעסוקה. לצערינו, התוצאות מראות שבשום מקום אין מימוש מלא של פוטנציאל ההתייעלות האנרגטית. בעוד מדינות רבות מגיעות לתוצאות ראויות, אין מדינה שהשיגה תוצאות מושלמות באף קטגוריה, מה שמראה שיש הרבה מאוד עבודה בכל המדינות היכולות ללמוד אחת מהשניה. לדוגמא, ארה"ב השיגה תוצאות יחסית גבוהות בתחום המבנים, אבל הייתה בתחתית הסולם בתחום התחבורה.