תחום הממירים בתעשייה הסולארית עולה על מסלול שינוי טכנולוגי בזמן תקופת שפע של השוק, כך על פי דו"ח של פייק ריסרצ', חטיבה בפרקיטקה נביגנט'ס אנרג'י (Navigant’s Energy Practice)
חברת המחקר פייק: שוק ממירי האנרגיה המתחדשת יכפיל את שוויו עד 2017
תחום הממירים בתעשייה הסולארית עולה על מסלול שינוי טכנולוגי בזמן תקופת שפע של השוק, כך על פי דו"ח של פייק ריסרצ', חטיבה בפרקיטקה נביגנט'ס אנרג'י (Navigant’s Energy Practice). על פי נתוני חברת המחקר, שוק הממירים ב-2011 עמד על שווי שוק של 7.2 מיליארד דולר אמריקאי ובדרך להכפיל את שוויו בחמש שנים הקרובות ולעמוד על שווי שוק של 19 מיליארד דולר.
דקסטר גאנטלט, אנאליסט מחקר בפייק מסר בהודעה "כבר היינו עדים להשפעה ההרסנית של שחיקת מחירי מודולים פוטוולטאיים על כלל היצרנים למעט היעילים ביותר. על מנת להימנע מגורל דומה, חברות ממימירים חייבות להגביר את הפונקציונאליות, להפחית עלויות ולבדל את עצמם מתחרות. ליצרניות הגדולות כמו SMA, פרוניוס, פאוור וואן, סאטקון ואינגאטים (Ingeteam) יש יתרון גודל ושוק, אבל חדשנות טכנולוגית של חברות הזנק בעלות גב כלכלי חזק בשלב ראשוני כמו אנפייז וסולארברידג' משנות במהירות את פני התעשייה."
על פי חברת סקר השווקים, השוק העיקרי בשנים הקרובות ישאר באירופה, שיכיל 43% מכלל קיבולת ממירי האנרגיה המתחדשת עד 2017, כשהחלק הארי מוטמע במתקנים פוטוולטאיים. אולם, עדיין צפויה התקנה בקיבולת של 72 גיגה וואט באיזור אסיה – פסיפי, זאת בהשוואה ל-66 גיגה שצפויים להיות מותקנים בצפון אמריקה. הגידול הצפוי בסין אחרי נובע בעיקר בעקבות תכנית החומש לתעשייה הפוטוולטאית. התוכנית, שהוכנה על ידי גוף התכנון של סין (NDRC) הגדירה מחדש את יעדי ההתקנה לשנת 2015 מ-15 גיגה וואט ל-21 גיגה.
ברמה הגלובאלית, קיבולת ממירי אנרגיה מתחדשת צפוי להגיע ל-290 גיגה וואט בין השנים 2012 ו-2017 ויזינו ארבע טכנולוגיות עיקריות: PV, חוות רוח קטנות, תאי דלק קבועים ורכבים בעלי טכנולוגית רכב-לרשת (V2G).