אפי שטנצלר, יו"ר קק"ל עולמי, הכריז היום כי קרן קימת לישראל תקים שכונות ירוקות בישובי הנגב, במימון מלא של קק"ל. שטנצלר אמר את הדברים בוועידה השנתית ה-3 לכלכלה ירוקה שנערכה היום ברמת-גן בשיתוף קק"ל וביוזמת חברת מידע כנסים, במסגרת דברים שנשא בנושא פיתוח בר קיימא ושמירה על משאבי הסביבה למען הדורות הבאים.
יו"ר קק"ל העולמי: "נקים שכונות ירוקות בנגב במימון קק"ל"
צילום: עופר עמרם
אפי שטנצלר, יו"ר קק"ל עולמי, הכריז היום כי קרן קימת לישראל תקים שכונות ירוקות בישובי הנגב, במימון מלא של קק"ל. שטנצלר אמר את הדברים בוועידה השנתית ה-3 לכלכלה ירוקה שנערכה היום ברמת-גן ביוזמת חברת מידע כנסים ובשיתוף קק"ל , במסגרת דברים שנשא בנושא פיתוח בר קיימא ושמירה על משאבי הסביבה למען הדורות הבאים.
לדברי שטנצלר, קק"ל פועלת רבות על מנת לעודד את תושבי ישראל להעדיף את ההתיישבות בנגב במטרה להפחית לחץ על אזור המרכז הצפוף. בנגב חיה 8% מאוכלוסיית ישראל על שטח של 60% משטחה של מדינת ישראל. זו אחת הסיבות שבגינה החליטה קק"ל להיכנס לפיתוח שכונות חדשות בישובים בנגב "סיכמנו עם ראשי הרשויות להקים בכל ישוב שכונה אחת שתהיה ירוקה מא' ועד ת' וגם הפיתוח שנשקיע בה יהיה בר קיימא למען הדורות הבאים, והכל במימון קק״ל. אנחנו פועלים למען העתיד ושמירת המשאבים של האומה בכל התחומים. 110 שנים אנו שומרים על הקרקע, הנוף והסודות הירוקים. אנו שומרים על ההון הטבעי של הארץ שלנו. עוד הוסיף שטנצלר כי ערכו הכלכלי של עץ אחד שצומח בגינה בבית פרטי מגיע ליותר מ-120 אלף שקל. זה נשמע הרבה, אבל אם לרגע נחשוב נראה שהמחיר איננו מוגזם, העצים מעלים את ערך הנדל״ן, מצננים את האוויר, ומטהרים אותו".
ליצור אווירה של עידוד השקעות בקלינטק
אחת הבשורות הטובות לדברי יו"ר קק"ל היא שהמסר הירוק חילחל עמוק לתודעה הציבורית, אולם לא במידה מספקת. "כולנו זוכרים את המשבר הכלכלי של 2008. ארה"ב שותקה וכספים נשפכו כדי להציל את המערכת הבנקאית ותעשיית הרכב. ובכל זאת הממשל האמריקאי השקיע 83 מיליארד דולר לקידום תעשיית הקלינטק. מעבר למשמעות הכלכלית יש להשקעה הזו מסר – זהו איתות ברור למה שהממשל האמריקאי מכוון אליו. אווירה כזו צריך לייצר בארץ, אין ספק שאנחנו בתחילת הדרך במדינת ישראל, הפוטנציאל אדיר וצריך לעשות את המאמץ כדי לעמוד ביעדים עליהם התחייבנו".
"קק״ל קיבלה על עצמה משימה לאומית, פיתחנו שיטות וטכנולוגיות, צברנו ידע, אבל שדה הפעולה שלנו הוא קודם כל השטח״. שטנצלר ציין גם את בעיית המדבור, הגורמת לפגיעה סביבתית קשה, שלדבריו סובלים ממנה יותר ממיליארד איש בעולם. בכל הנוגע למשבר המים, אמר שטנצלר כי כל מתקן התפלה שנחסוך הוא רווח נקי לסביבה."במשך 20 שנה קק״ל בנתה יחד עם רשות המים למעלה מ-240 מאגרי מים המספקים למעלה ממחצית המים לחקלאות שהפכו את ישראל לירוקה יותר".