אחת הבעיות הנפוצות במשק הקיטור היא שאין התאמה בין הצרכים של המפעל לדודים הקיימים בו. לפני 30 שנה הכל היה אובר סייז. בניית דוד חדש יכולה לפתור המון בעיות אנרגיה
ועידת תעשיית העתיד: הרצאת אלכס רייחלגאוז, מהנדס מכונות בלדיקו גרין "טכנולוגיות העתיד להתייעלות אנרגטית בענף הקיטור"
בועידת "תעשיית העתיד" להתייעלות אנרגטית, גז טבעי ואנרגיה חכמה, הרצה אלכס רייחלגאוז, מהנדס מכונות בלדיקו גרין בנושא "טכנולוגיות העתיד להתייעלות אנרגטית בענף הקיטור" בתחילת דבריו, פתח אלכס ואמר כי כיום מעריכים את שוק הקיטור בכ- 3000 מערכות של מים חמים. מרבית המערכות עתיקות, בנות עד 40 שנה, בהן כמעט ולא ניתן למצוא מערכות בקרה יעילות. ניהול הידע ושיפור ההליכים- לא קיים בשוק. בעקבות שינויים בצריכת האנרגיה, ( מעבר מרוכז לגז טבעי ) אנחנו באים ובודקים בנקודה הספציפית את ההבדלים ההנדסיים. כך למשל ניתן לגלות שלא כל מבער יכול להתאים לכל דוד. להבה גדולה מדי יכולה לשרוף את הדוד תוך שנתיים שלוש או ארבע. לכן מומלץ לעשות בדיקות יסודיות.
"אנחנו באים למפעל, מצלמים ומייצרים תמונת מצב. כיום מפעלים כמעט ולא מסוגלים לתת תמונת מצב על כמות צריכת הדלק והקיטור המדויקת שלהם לכן קשה לומר גם את רמת החיסכון שהם יכולים להשיג" מסביר אלכס "שאלה שנשאלת המון על ידינו היא כמה שעות הדוד עובד במהלך השנה וגם עליה לרוב אנחנו לא מקבלים תשובות ברורות. כמובן שעניין זה מעלה את הוצאות התפעול באופן ניכר. השקעה בסקרי אנרגיה, גם היא עדיין שולית יחסית בתעשייה, למרות שההשקעה עליהם היא קטנה יחסית והחיסכון יכול להיות עצום".
"אחת הבעיות הנפוצות במשק הקיטור היא שאין התאמה בין הצרכים של המפעל לדודים הקיימים בו. לפני 30 שנה הכל היה אובר סייז. בניית דוד חדש יכולה לפתור המון בעיות אנרגיה. אנחנו מציעים ארבע פתרונות מרכזיים: דוד קיטור חדש – מערכת מתאימה לצרכים של המפעל בפועל. אקונומייזר- מחליף חום שממנצל את החום השיעורי של המערכת ומביא לחיסכון אדיר. מכשירים מודולריים ובקרה מתקדמת".
דוד קיטור חדש – יכול להיות דוד של חמישה טון בעוד שלמעשה צריך רק טון אחד, מה שיכול להביא חיסכון של עד 25 אחוז באנרגיה. שטחי החימום יכולים להיות אדירים, לחינם. אקונומייזר- המערכת של מחליף החום יושב בגב הדוד – במקום שמים ייכנסו לדוד ב-103 מעלות, המים עוברים דרך מחליף החום ואוספים את האנרגיה שיוצאים מגזי הפליטה וכך המים נכנסים בחום של עד 130 מעלות וחוסכים אנרגיה. דרך זה אפשר לחסוך 5 עד 7 אחוז. מגיע עם מערכות בקרה מתוחכמת.
יש מפעלים שעובדים בעומס קבע כל הזמן וכל השנה אבל לעומתם יש מפעלים שהצריכה שלהם שונה מהותית מזמן לזמן ולמקום כזה היינו מכניסים מערכת מודולרית שתדע להתאים את עצמה לצרכי המפעל ותנצל את כל האנרגיה הזמינה ותוציא ממנה את המיטב. בקר נוסף שאנחנו ממליצים לשים הוא בקר חמצן ובקר CO. חיישן שיושב בארובה ועושה אנליזה לגזים שיוצאים מתוך הדוד, אוסף ושולח את הנתונים לבקר, משם נשלח מסר למבער שיודע לאזן את עצמו. ככה מגיעים ליחס אוויר דלק אופטימלי.