תשתיות תעשיה ואנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • גז טבעי
  • איכות הסביבה
  • אנרגיה סולארית
  • תשתיות
  • תעשייה
  • חשמל
  • תשתיות TV
  • משאבות חום
  • כלכלה ירוקה
  • מחזור
  • מים אפורים
  • מכונית חשמלית
  • מחקר ופיתוח
  • משרד האנרגיה
  • משרד הכלכלה
  • משרד התשתיות
  • ערים חכמות
  • קוגנרציה
  • קלינטק
  • ניטור
  • חקלאות
  • אינדקס
ועידת תעשיית העתיד: נשיא ניישן אי הציג את חזון אגירת האנרגיה
מערכת תשתיות 20 ביוני 2012 13:13 4 תגובות

ניאל יאמר, יזם ונשיא חברת ניישן אי שחשפה השבוע את המערכת החכמה לאגירת אנרגיה אותו היא מפתחת שש שנים, הציג היום את חזון החברה היום בועידת תעשיית העתיד של פורטל תשתיות והתאחדות התעשיינים.

Print Friendly, PDF & Email
ועידת תעשיית העתיד: נשיא ניישן אי הציג את חזון אגירת האנרגיה

ועידת תעשיית העתיד: נשיא ניישן אי הציג את חזון אגירת האנרגיה

דניאל יאמר, יזם ונשיא חברת ניישן אי שחשפה השבוע את המערכת החכמה לאגירת אנרגיה אותו היא מפתחת שש שנים, הציג היום את חזון החברה היום בועידת תעשיית העתיד של פורטל תשתיות והתאחדות התעשיינים. "הבעיה היא איננה שפה, והיא איננה יחודית לישראל, בעיית האנרגיה היא בעיה כלל עולמית" אמר יאמר. את דרכו בתעשיית האנרגיה המתחדשת החל יאמר כבר לפני קרוב ל-20 שנה בגרמניה, עת התעניין בסובסידיות של האנרגיות המתחדשות עוד בהיותו בגרמניה.

יאמר הזכיר שאת טכנולוגית הסוללה פיתחו לפני מאה שנה. אלא שלפני כמה שנים, רעיון של סוללות נטענות ליתיום איון החלו לתפוס תאוצה בשוק, ולא רק בתחום הסלולר. יאמר, שהתעניין באפשרות של הפיכת הסוללה לאגירת אנרגיה מסחרית סיפר למשתתפי הועידה כי היועצים שלו אמרו לו שהוא חולם "אז נחלום!" קבע יאמר. שש שנים מאחור יותר יאמר הציג את המעגל החשמלי שמטעין ומתקשר בין מערכות סולאריות ומתקני אנרגיה מתחדשת.  לדבריו "המטרה היא להפוך את הסוללה ממוצר טיפש לחכם כמו סמארטפון, כמו בית חכם, כמו רשת חכמה – סוללה חכמה."

לפי נתוני החברה, כדי לייצר 400 מגה וואט באמצעות מתקן טורבינות גז, הנחשב לזול ביותר והפחות מזהם במין הדלקים השונים, עלות הקמת המתקן היא קרוב ל-1.6 מיליארד דולר אמריקאי. לעומת זאת, להקים מערכת סולארית עם מערכת אגירת אנרגיה של ניישן אי עולה רק 1.2 מיליארד. כאשר החיסכון הגדול איננו רק בעלויות ההקמה אלא בעלויות התפעול של הגז לאורך השנים והחיסכון בעלויות הפליטות.

Print Friendly, PDF & Email
Nation E אנרגיה חכמה גז טבעי דניאל יאמר התייעלות אנרגטית ועידת תעשיית העתיד משבר החשמל משק החשמל ניישן אי תעשיית העתיד

מערכת תשתיות |להציג את כל הפוסטים של מערכת תשתיות

מערכת תשתיות הוקמה בשנת 2008 ופועלת לקידום התעשייה הישראלית ומכילה חוקרים וכותבים מהשורה הראשונה בענפי הקיימות, הנדל"ן, האנרגיה והסביבה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

4 תגובות

  1. משה הגב 21 ביוני 2012 בשעה 7:05

    סוף סוף נוכל להשתחרר מהתלות במשאבים מתכלים המוחזקים בידי מדינות טרור או בידי טייקונים שיהתלו בנו

  2. דר' אמיר פלד הגב 21 ביוני 2012 בשעה 9:18

    יאמר ממשיך בדרכו הראוותנית להטעות את הציבור ולהוליך בכחש את התקשורת

    נניח שהטכנולוגיה שהוא מציג אמיתית, ונניח שהיא גם יעילה וכלכלית, האם יש בעולם מספיק מתכות כבדות לייצר סוללות שיכולו לאגור את האנרגיה שצריך לאגור?

    הרי בעולם יש מחסור עצום במתכות כאלו וזו גם הסיבה למחיר הגבוה של הסוללות מבוססות המתכות.

    אז שיאמר יפסיק להטעות ולבלבל

    • Nation-E הגב 2 ביולי 2012 בשעה 10:21

      ד"ר אמיר היקר,
      במקום לתקוף חברה שמנסה להביא טכנולוגיה חדשה למדינה עם בעיות אנרגיה שמשמעותה אסטרטגית בכל הרמות, מציע לך לבוא ולהתרשם מהמוצרים ולשאול אותנו את השאלות הקשות שלך, להגיב ולהתחבא מאחורי מערכת תגובות אינה מכבדת את דבריך ואותך כאדם, מציע לך לשנות את גישתך , ביקורת זה משהו שאנו מוכנים לקבל מכל אחד ובמיוחד מאדם ברמתך, יחד עם זאת איבדת טעם טוב ואתה תוקף ללא סיבה בכל כתבה על חברתינו.
      בכבוד רב,
      ניישן אי

  3. פרץ מנור הגב 21 ביוני 2012 בשעה 9:32

    בגרמניה פתחו סוללה נטענת – מצורף סרטון
    http://www.youtube.com/watch?v=uAYYBQE1344

השארת תגובה

ביטול


גיא סלע ז"ל מייסד סולאר אדג' צילום: יניב פילדסט
יעל נוי-מן אהרונסון ז"ל ,. צילום: מארק נומרד

רונן קם ז"ל - מו"ל אקלימטון
סרן יפתח יעבץ הי"ד -מגל"ן
עם אביו גלעד יעבץ מייסד אנלייט
אברהם חסדאי הי"ד
איש השנה - רונן עזורי - קבוצת האחים עזורי
אנשי השנה- אות החדשנות איליא חכים, רונן עזורי
מחירי אנרגיה עדכניים

מוגש ע"י Investing.com






רישום למערכת מידע של תשתיות

<>

דפדפו בארכיון הכתבות שלנו
אדם טבע ודין איכות הסביבה אנרגיה אנרגיה ירוקה אנרגיה ירוקה בישראל אנרגיה מתחדשת אנרגיה סולארית אנרגיה סולארית אנרגיית רוח ארה"ב בנייה ירוקה בנימין נתניהו גז טבעי גלעד ארדן דלק דלק קידוחים החברה להגנת הטבע המשרד להגנת הסביבה השר להגנת הסביבה התאחדות התעשיינים התייעלות אנרגטית זיהום זיהום אוויר חברת החשמל חברת חשמל חשמל יובל שטייניץ ישראל מאגר לוויתן מאגר תמר מגמה ירוקה מים משרד האוצר משרד האנרגיה משרד התשתיות נובל אנרגי נפט סילבן שלום עוזי לנדאו קלינטק רכב חשמלי רשות החשמל תחבורה ירוקה תעשייה תשתיות
לינקים לארכיון תשתיות
shaar-013-A3
shaar-10_A3
shaar-014_a3
shaar-020_70X50
shaar-015-A3
shaar-018_A3
SHAAR-gitit-01-A3
shaar-016_A3
shaar-017_A3
מחיר גט"ז עדכני

כנס תשתיות ה15 אנרגיה 2050

תגיות לכתבות ומאמרים
אדם טבע ודין (194) איכות הסביבה (647) אנרגיה (159) אנרגיה ירוקה (353) אנרגיה ירוקה בישראל (159) אנרגיה מתחדשת (1120) אנרגיה סולארית (1262) אנרגיה סולארית (213) אנרגיית רוח (363) ארה"ב (133) בנייה ירוקה (134) בנימין נתניהו (127) גז טבעי (1951) גלעד ארדן (176) דלק (408) דלק קידוחים (138) החברה להגנת הטבע (142) המשרד להגנת הסביבה (674) השר להגנת הסביבה (138) התאחדות התעשיינים (165) התייעלות אנרגטית (653) זיהום (127) זיהום אוויר (157) חברת החשמל (579) חברת חשמל (201) חשמל (466) יובל שטייניץ (145) ישראל (132) מאגר לוויתן (149) מאגר תמר (200) מגמה ירוקה (130) מים (202) משרד האוצר (184) משרד האנרגיה (468) משרד התשתיות (229) נובל אנרגי (351) נפט (445) סילבן שלום (146) עוזי לנדאו (258) קלינטק (148) רכב חשמלי (165) רשות החשמל (569) תחבורה ירוקה (194) תעשייה (413) תשתיות (151)
הצהרת נגישות
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס