קואנרקה טכנולוגיות, חברה אמריקאית המפתחת פאנלים בטכנולוגית פס דק (Thin Film) הגישה בקשה להגנה מפני נושים, לפי סעיף 7 של חוקי פשיטת הרגל הפדראלים האמריקאיים
היצרנית הסולארית קונארקה טכנולוגיות פושטת רגל
קואנרקה טכנולוגיות, חברה אמריקאית המפתחת פאנלים בטכנולוגית פס דק (Thin Film) הגישה בקשה להגנה מפני נושים, לפי סעיף 7 של חוקי פשיטת הרגל הפדראלים האמריקאיים. מתוקף סעיף 7 המדובר, חדלה החברה מכל פעילות ובית המשפט מינה נאמן האחראי להנזיל את נכסי החברה תוך מתן עדיפות לאינטרסים של הנושים. הנושים יתבקשו להגיש את תביעותיהם לבית המשפט לפשיטות רגל ואינם יכולים להיפרע מהחברה ישירות.
האוורד בארק, יו"ר, נשיא ומנכ"ל קונארקה מסר בהודעה לעיתונות "קונארקה אינה יכולה להשיג מימון נוסף, ובהתחשב במצבה הכלכלי כרגע, החברה אינה יכולה להמשיך לפעול. זוהי טרגדיה עבור בעלי המניות של קונארקה, עובדיה ועבור המשך התפתחות האנרגיה החליפית בארה"ב." קונארקה נוסדה על ידי בארק ודר' אלן היגר שזכה פרס נובל עבוד מחקריו בתחום הפילימרים המוליכים. בין נכסי החברה ישנם מאות פטנטים רשומים ובקשות ליישום פטנטים בתחום האנרגיה הסולארית ומתקן ייצור הנמצא בניו בדפורד, מסאצ'וסטס.
בארק ציין שחברות בינלאומיות רבות הביעו עניין במימון ובאפשרות לרכוש את החברה. בנוסף, ציין בארק, שלאור ההתעניינות הבינלאומית בחברה, כולל התעניינות של הממשלה הסינית, החברה לא איבדה לגמרי תקווה לגבי האפשרות של חילוץ פיננסי או מיזוג יצא לפועל במהלך תהליך פשיטת הרגל. עם זאת, מתוקף ההליכים המואצלים תחת סעיף 7, כלל ההליכים הכלכליים מוערכים על ידי הנאמן ולא על ידי החברה עצמה.
מדובר בחברה היחידה בעולם שייצרה באופן מסחרי פאנלים סולאריים העשויים מפלסטיק (פולימרים). התאים יוצרו בתהליך הדומה להדפסה והמוצר המתקבל היתה יריעה צרה וארוכה וגמישה. השאיפה היתה לייצר תאי שמש בעלויות נמוכות ביותר הקרובות לייצור יריעות פלסטיק רגילות.
אבל במציאות, המוצר לא היה זול בכלל וסבל מאורך חיים נמוך (הבעיה הכי קשה של תאי שמש מפלסטיק). אני מקווה שיצילו את החברה או לפחות את הידע שנצבר. אין ספק שבעתיד תאי שמש מפלסטיק יהיו אטרקטיביים ביותר.