עם אישור ההסדרה החדשה של רשות החשמל עבור מכסת חירום סולארית בהיקף 30 מגה וואט לקראת בצורת החשמל עליה הכריזה הממשלה לפני שלושה שבועות, עולות שאלות קשות רבות בקרב היזמים הסולאריים
בעקבות המכסות האבודות
עם אישור ההסדרה החדשה של רשות החשמל עבור מכסת חירום סולארית בהיקף 30 מגה וואט לקראת בצורת החשמל עליה הכריזה הממשלה לפני שלושה שבועות, עולות שאלות קשות רבות בקרב היזמים הסולאריים. השאלה הראשונה היא גודל המכסה. בהתחשב במשבר האנרגיה הפוקד את ישראל, והביקורת מקיר לקיר על מסעות הדילוגים של שר האנרגיה והמים, דר' עוזי לנדאו לייבא גנרטורים ארצה, ותוכנית החירום עליה הכריז, האם 30 מגה וואט הם מה שיצילו את משק האנרגיה הישראלי או את התעשייה הסולארית הישראלית השרוייה במצב קשה גם כך.
אולם שאלות נוקבות נוספות מופנות אל עבר חברת החשמל ורשות החשמל. ברישום למכסה האחרונה של 2012, החליטה חברת החשמל לרשום את בעלי הפרוייקטים באמצעות אתר האינטרנט ולא באמצעות רישום פרונטלי. לדברי חח"י מדובר בצעד המייעל את הרישום. אולם בתעשייה אומרים שזוהי הדרך של חח"י להימנע מעימותים שהתרחשו וכמעט גלשו לכדי אלימות בעת הרישום הפיזי בו יזמים סולאריים הגיעו בליווי מאבטחים… בנוסף, כך ממסכת חברת החשמל את שקיפות הרישום. לא בכדי הרישום למכסה האחרונה מוצתה תוך דקות ספורות. למה בחרה חח"י לוותר על השקיפות היא שאלה שנותרה רק עם מענה של התייעלות.
השאלה השנייה – והיא המעניינת את התעשייה יותר, היא גורל המגה וואטים שלא נוצלו בהסדרות המכסה הקודמות. לפי ההערכות מדובר בכשלושים מגה וואט של מערכות סולאריות שהרישיון שלהם פג, או שלא עמדו באמות המידה ונשללו מהיזמים, או שהיזמים התייאשו מהם. בתעשייה עולים קולות בשבועות האחרונים להשיב את המגה וואטים האבודים בחזרה למכסה, גם אם בתעריף מופחת.
מחברת החשמל נמסר בתגובה: על-פי החלטת הרשות לשירותים ציבוריים-חשמל וכפי שנקבע באמות המידה, מכסות שאושרו ולא נוצלו לבסוף/במלואן, אינן מחולקות מחדש.
את תגובת רשות החשמל לא ניתן היה להשיג עד כתיבת שורות אלה.