השר לנדאו ברך על אישור החוק ואמר: "הצעת החוק שהוביל המשרד, ואושרה בוועדת השרים לחקיקה היא חלק מיישום מסקנות דו"ח ביין למשק המים בישראל.
הצעת חוק משק המים אושרה בוועדת השרים לחקיקה
הצעת חוק משק המים אותה הגיש שר האנרגיה והמים, ד"ר עוזי לנדאו, כוללת מספר עקרונות מרכזיים: 1. הפרדה בין תפקיד יו"ר מועצת הרשות לבין מנהל הרשות. 2. למועצת רשות המים יתווספו שני נציגים: נציג משרד הבריאות ונציג ציבור נוסף (שלישי). 3. תוקם מועצה ציבורית, בראשה יעמוד שר האנרגיה והמים, שתפקידה לייעץ לשר בנושאי משק המים. במועצה יהיו חברים לא פחות מ-12 ולא יותר מ-20 נציגים. 4. הענקת סמכויות פיקוח ואכיפה לרשות המים, במטרה להקפיד על ניהול נכון של משק המים, לרבות סמכויות למתן קנסות ולהטלת סנקציות על גופים שלא יעמדו בתנאי הרישיונות שניתנו להם. 5. סעיף המעגן קביעת תוכנית אב למשק המים. התוכנית תובא לאישור שר האנרגיה והמים, אשר יגיש אותה לאחר מכן לאישורה של הממשלה. 6. סעיף להגדרת מטרות הרשות, אשר אמורות להוות מעין "רציונאל" שינחו את העומד בראש הרשות בבואו להעניק רשיונות להפקה ובקמה של מתקנים במשק המים. 7. מועצת הרשות תאשר מדיי שנה תוכנית שנתית למשק המים, או לחלופין, תאשרר ותעדכן תוכנית רב שנתית. 8. סעיף העוסק בנושא עידוד התחרות ומזעור העלויות כיעד של הרשות.
השר לנדאו ברך על אישור החוק ואמר: "הצעת החוק שהוביל המשרד, ואושרה בוועדת השרים לחקיקה היא חלק מיישום מסקנות דו"ח ביין למשק המים בישראל. היא מעניקה למשרד האנרגיה והמים ולאנשי הרשות את הכלים לניהול נכון של משק המים הישראלי ושל מקורות המים החשובים לכולנו. במיוחד היום, כאשר אנו נמצאים בשלבי יציאה ממשבר המים החמור שפקד אותנו, חשוב להעניק למשק יציבות, לאפשר את פיתוחו ואת תכנונו לטווח הארוך". עוד אמר השר: "לראשונה מאז הקמת המדינה, יתנהל משק המים על פי תוכנית אב סדורה, בה נקבעות המטרות לעבודת הרשות ולזרועות הביצוע במשק המים, שתהווה מצפן לתחום כולו."
ההסתייגות היחידה להצעת החוק היא של משרד להגנת הסביבה, שדרש להעניק סמכויות לשר לתת קנסות למזהמים. סוכם, כי יתקיימו דיונים בין המשרדים, בניסיון להגיע להסכמות בנושא. במקרה של אי הסכמה, הנושא יעלה לדיון נוסף בוועדת השרים לחקיקה בין הקריאה השנייה והשלישית.