חברת הגז הממשלתית של מצרים הודיעה הערב (א') לחברת EMG על ביטול הסכם הגז בין המדינות אשר היווה חלק מהסכם השלום שנחתם בקמפ דיויד ב-1979 בין מצרים וישראל. ההסכמים הכלכליים בין המדינות כוללים את הסכם אספקת הגז בין מצריים לישראל והסכם הסחר החופשי בין המדינות.
מצרים הודיעה על ביטול הסכם הגז עם ישראל
חברת הגז הממשלתית של מצרים הודיעה הערב (א') לחברת EMG על ביטול הסכם הגז בין המדינות אשר היווה חלק מהסכם השלום שנחתם בקמפ דיויד ב-1979 בין מצרים וישראל. ההסכמים הכלכליים בין המדינות כוללים את הסכם אספקת הגז בין מצרים לישראל והסכם הסחר החופשי בין המדינות.
חברת "אמפל" בשליטת איש העסקים הישראלי יוסי מימן מחזיקה ב-12.5% ממניות EMG, חברת הגז המצרית המפיצה את הגז הטבעי ממאגרי הגז בחצי האי סיני דרך צינורות הולכה תת ימיים אל תחנת הקליטה באשקלון. החברה נמצאת בעיצומו של תהליך בוררות בינלאומי נגד ממשלת מצרים ותובעת 8 מיליארד דולר בגין אי עמידתה בהסכמים לאור פיצוצי הגז החוזרים ונשנים בשנה האחרונה.
אורי אלדובי, יו"ר איגוד תעשיות מחפשי הגז והנפט באיגוד לשכות המסחר מסר בתגובה "לאחר מקרה נוסף, בו אספקת הגז למדינת ישראל נעצרת, על מדינת ישראל לפעול ליצירת מספר מקורות אספקת גז למדינה, ממפעילים ישראליים שונים. עצמאות אנרגטית חשובה לבטחונה, כלכלתה ועצמאותה של מדינת ישראל. על מדינת ישראל לעודד את תעשיית הגז הישראלית, להסיר חסמים ובירוקרטיות ולקדם תעשיית גז עצמאית ומפותחת לטובת המשק והצרכן הישראלי."
בהתייחסו להפסקת הסכם הגז בין ישראל למצרים אמר שר האנרגיה והמים, ד"ר עוזי לנדאו כי "משרד האנרגיה והמים נערך מזה כשנתיים לאפשרות של אי אספקת גז ממצרים. בהתאם לזאת, הנחה השר לנדאו להיערכותו של משק האנרגיה הישראלי. יש לציין כי כבר מעל לשנה לא מגיעה אספקת גז סדירה ממצרים, ובכל מקרה, ישראל פועלת לביסוס עצמאותה האנרגטית ולפיתוח מהיר של מקורות האספקה הישראליים".