הבג"צ שהגישו אנרג'יקס וסאנפלאוור בקול תרועה רמה, וכן עתירה זהה שהוגשה על ידי חברת שריר טכנולוגיות, שעוררו הדים רבים בתעשייה ותקוות גדולות בקרב יזמים סולאריים ביתיים ועסקיים
בג"צ דחה את הבקשה לצו ביניים בעתירת סאנפלאוור ואנרג'יקס
הבג"צ שהגישו אנרג'יקס וסאנפלאוור ביקש לעצור את "שינוי סדרי עולם באבני הדרך" של יזמים סולאריים קרקעיים. לטענת העותרות יש סתירה בין סעיפים 15.7 ו-15.8-15.10 בנוגע לצורך בהיתר בנייה או אישור הפקדה של תכנית בנייה של הפרויקט בלבד במערכות קרקעיות. לטענת מגישות העתירה, שונו הדרישות ללא הודעה מוקדמת או שימוע ציבורי כך שמספר מצומצם של חברות סולאריות קרקעיות נהנו מהשינוי וקיבלו נתח גדול ממכסת המערכות הסולאריות הבינוניות.
העתירה קיבלה אתמול תפנית לטובת המשיבות לאחר קבע השופט זילברטל, "לאחר שעיינתי בעתירה לצו ביניים, בתגובות ובתשובה לתגובות, לא ראיתי לנכון להיעתר לעתירה למתן צו ביניים." לגבי הדיון בעתירה עצמה, טרם נקבע מועד לדיון חדש.
גורמים בתעשיית האנרגיה ברכו על ההחלטה של בית המשפט, וציינו כי היא "למעשה מאשרת את החלטת הממשלה לקידום ופיתוח משק האנרגיה, בית המשפט בהחלטתו מנע למעשה עיכובים מיותרים בהליך על ידי בעלי עניין".
מרשות החשמל נמסר "החלטת בית המשפט העליון מדברת בעד עצמה"
עו"ד בנג'י לבנטל ורעות כהן ממשרד גדעון פישר ושות' המייצגים את העותרות בבג"צ מסרו בתגובה "אנו משוכנעים, כי בדיון שיקבע במועד קרוב ביותר, בית המשפט העליון ייעשה צדק שגם ייראה באור השמש, ויבטל את האפליה החמורה כפי שמתוארת בעתירה, ואשר אינה יכולה להיוותר בעינה במדינה מתוקנת. מרשותינו בטוחות בצדקתן ובצדקת דרכן ונושאות עיניהן אל הכרעת בג"צ לגופם של דברים".
טרם התקבלה תגובת משרד האנרגיה והמים, שר האנרגיה והמים והחברות סאנפאוור ודלקיה.