חברת החשמל לישראל חתמה על הסכם ההשקעה שקובע ש-3GSolar – העוסקת בפיתוח תאים סולאריים ייחודיים מדור שלישי (מוגני פטנט) המבוססים על טכנולוגיית הדפסת צבע (DSSC- dye-sensitized solar cell)
חברת חשמל השקיעה 2 מיליון ₪ בטכנולוגיה הסולארית של 3GSolar
חברת החשמל לישראל חתמה על הסכם ההשקעה הקובע כי 3GSolar – העוסקת בפיתוח תאים סולאריים ייחודיים מדור שלישי (מוגני פטנט) המבוססים על טכנולוגיית הדפסת צבע (DSSC- dye-sensitized solar cell) – תקבל את ההשקעה כהלוואה להמרה מחברת החשמל לישראל במסגרת תכנית קר"ט – תכנית של חברת החשמל לתמיכה בחברות סטארט אפ ורעיונות טכנולוגיים בתחום האנרגיה הירוקה. היקף ההשקעה בשלב ראשון הוא 2 מיליון ₪.
תוכנית קר"ט (קידום רעיונות טכנולוגיים), היא יחידה עצמאית לקידום רעיונות טכנולוגיים, שהוקמה בחברת החשמל לשם קידום ופיתוח רעיונות חדשניים בתחום האנרגיה ואיכות הסביבה. זאת לאור הצורך העולמי הגובר במציאת פתרונות בתחום ייצור אנרגיה חשמלית ירוקה וחסכון בעלויות אנרגיה, ומתוך מטרה לצמצם את התלות במקורות האנרגיה המסורתיים ושאיפה לשפר את איכות החיים בישראל. באמצעות קר"ט, חברת החשמל תתמוך ב-3GSolar ותחזק משמעותית את ההכרה בהישגיה של 3GSolar בתעשייה.
"לחברת החשמל לישראל שנים של ניסיון ומומחיות בכל סוגי הפקת החשמל", אמר ברי ברין, מנכ"ל 3GSolar. חברת החשמל הם שותפים אסטרטגיים בעלי ערך רב עבורנו". נציג חברת החשמל בדירקטוריון 3GSolar הוא ד"ר אדריאן ביאנו, סמנכ"ל החטיבה למשאבים אסטרטגיים, המעורב בפעילות החברה.
ד"ר ביאנו מומחה למערכות חשמליות, בעל ניסיון רחב בהפקת חשמל וניהול פרויקטים אסטרטגיים ומו"פ, מוסיף ערך רב לצוות המו"פ של 3GSolar. לדברי ד"ר ביאנו: "הטכנולוגיה של 3GSolar יכולה להוות חלופה תחרותית זולה לטכנולוגיות הסיליקון המוכרות יותר". ביאנו הצטרף להנהלת חברת החשמל לישראל בשנת 1996 כמנהל חטיבת המו"פ ולאחרונה יסד את מרכז החדשנות בחברת החשמל, שמטרתו לתרום להאצת פיתוחן של טכנולוגיות חדשות.
האם כדאי לחכות לסוג חדש של הפנלים? מה הנתונים שיהיו האם הם יהיו יותר יעילים מהפנלים עם הסיליקון ובכלל מה הצפי מבחינת זמן לייצור המוני של הטכנולוגייה חדשה?