ערב ההחלטה של מחלקת המסחר בארה"ב האם להחיל תעריפים נוגדי סובסידיות נגד תאים סולאריים סיניים, הקואליציה לאנרגיה סולארית קוראת לשבע החברות שבארגון CASM
איגוד היצרניות הסולאריות בארה"ב "לחשוף את מדיניות הצפת השוק של היצרניות הסיניות"
ערב ההחלטה של מחלקת המסחר בארה"ב האם להחיל תעריפים נוגדי סובסידיות נגד תאים סולאריים סיניים, הקואליציה לאנרגיה סולארית קוראת לשבע החברות שבארגון CASM – הארגון שהגיש את התביעה למשרד הסחר הפדראלי האמריקאי לחקור את מדיניות הייצוא מסין, לחשוף את הרשימת הסובסידיות המלאה גם פנים מדינית, גם פדראלית וגם במדינות מחוץ לגבולות ארה"ב בעשור האחרון.
"חברות CASM טוענות שכל הדיון בנושא הייבוא מסין הוא על הגינות. לאור זאת, אנחנו מצפים שהן תחשופנה את מכלול מאות מליוני הדולארים שהן קיבלו כתמיכה ממשלתית במדינות כמו גרמניה, איטליה, קאטר וארה"ב" אמר ייגאר שאה, נשיא CASE. "לצערינו, מחלקת המסחר של ארה"ב לא מחשיבה את הצביעות של מגיש העצומה או מקיימת הערכה השוואתית". אולם, בהחשב באופי ההרסני של מסע הצלב של CASM, לציבור מגיע לדעת את האמת אודות סולארוורלד ומיליוני הדולרים אותם קיבלה כחלק מסובסיודיות הספק מממשלות בעולם". על פי מידע ציבורי, סולארוורלד קיבלה יותר מ-100 מיליון דולר אמריקאי ישירות מסובסידיות ספק שנתנו ייתרון תחרותי לחברות גרמניות, כך על פי ארגון CASE. הארגון לא מסתפק באמירה זה, אלא מפרט רשימה אותה הוא מגדיר כ"לא משולמת" של סובסידיות אותן קיבלה סולארוורלד:
- על פי הנדלסבלאט (Handeksblatt)' פרסום גרמני, סולארוורלד קיבלה 130 מיליון יורו בסובסידיות ישירות מממשלת גרמניה בין השנים 2003 עד 2011.
- על פי הפורטנלד טריביון, סולארוורלד קיבלה 11 מיליון דלר אמריקאי אשראי מס במדינת אורגון אותם מכרה מיד לוואל מארט (Wal-mart) עבור 7.3 מיליון דולר ב2009.
- החברה הגישה מיד מועמדות לסבב נוסף של אשראי מס וקיבלה תוספת של 19.4 מיליון דולר אמריקאי.
- על פי נתוני המזכירות הפדראלית האמריקאית לאנרגיה לסולארוורלד "הוענק אשראי מס ייצור אנרגיה נקיה בגובה 82.2 מליון דולר אמריקאי להרחיב את 100 המגה וואט הקיימים ל500 מגה וואט"
- על פי פרסומי PV-tech, סולארוורלד קיבלה 19 מיליון דולר מימון לייצוא מועדף לפרויקטים בהודו.
- על פי הודעה לעיתונות של סולארוורדלד, החברה חברה למיזם משותף עם הבנק של קאטר להקמת מתקן פוליסיליקון בקאטר.
- על פי הניו יורק טיימס, שציטט בכיר בסולארוורלד, החברה "נמצאת בהליכים לאבטחת 4 מיליון דולר למחקר וסיוע לממשלה הפדראלית"
- כתאגיד הנמצא באזור יזמות של הילסבורו, סולארוורלד זכאית להטבת מס של 100% עד לחמש שנים.
אולם סולארוורלד אינה החברה היחידה ב-CASM שזוכה – על פי נתונים ציבוריים, ליחס מועדף מהממשלה. MX סולאר, יצרנית סולארית הממוקמת במילאן, קיבלה תמריצים עבור מתקן ייצור בקיבולת של 50 מגה וואט בניו ג'רזי. על פי מצגת שהוצגה על ידי המדינה ב2011, MX סולאר קיבלה זכאות לסובסידיות בגובה של 3.3 מיליון דולר באמצעות הקרן לייצור אנרגיה נקייה של המדינה. בנוסף, באמצעות הרשות ליזמות פיתוח כלכלי של מדינת ניו ג'רזי התחייבה למגוון רחב של תמריצים לטובת העסקה, ולחברה שורה של הטבות בשוק המקומי שלה באיטליה שמוציאות מהכלל הנ"ל מוצרים אמריקאיים.
חברה נוספת השותפה ביוזמת CASM – הליוס סולאר וורקס, הממוקמת במילוואקי, קיבלה סובסידיות מהממשלה – כך על פי מקורות ציבוריים. הליוס קיבלה הלוואה של 1.4 מיליון דולר ממוקורת חוק השיקום של מחלקת האנרגיה של המדינה באמצעות תוכנית האנרגיה המדינית (SEP) התומכת ב26 משרות – נכון לדצמבר 2011.
"מטריד מאוד שחברות הזוכות לסובסידיות כל כך רחבות יכולות להתחיל מלחמת סחר עולמית העשוייה לפגוע בכלל התעשיה הסולארית האמריקאית ולאיים על עשרות אלפי מקומות עבודה באמצעות האשמת המתחרים בקבלת סובסידיות. מלחמת סובסידיות בתעשייה הסולארית דומה לכיתת יורים העומדת במעגל – כולם נפגעים" הוסיף שאה.