משרד עורכי הדין האמריקאי פומרנץ, האודק, גרוסמן וגרוס הגיש תביעה ייצוגית נגד יצרנית הפס הדק – פירסט סולאר וכמה מבכיריה. התביעה הייצוגית הוגשה לבית המשפט המחוזי במחוז אריזונה, בשם רוכשי בטחונות של פירסט סולאר בין ה-30.04.2008 עד ה-28.02.2012
תביעה ייצוגית נגד פירסט סולאר בארה"ב: הציגה מצגי שווא בנוגע להכנסות ואיכות מוצריה
צילום: אתר פירסט סולאר
משרד עורכי הדין האמריקאי פומרנץ, האודק, גרוסמן וגרוס הגיש תביעה ייצוגית נגד יצרנית הפס הדק – פירסט סולאר וכמה מבכיריה. התביעה הייצוגית הוגשה לבית המשפט המחוזי במחוז אריזונה, בשם רוכשי בטחונות של פירסט סולאר בין ה-30.04.2008 עד ה-28.02.2012.
טענת התובעים היא שבמהלך התקופה המדוברת, פירסט סולאר הצהירו הצהרות כוזבות או מטעות וכן כשלו בהצגת עובדות אודות עסקי החברה, פעילותה והאופק הכלכלי. לטענת התביעה, החברה כשלה במיחד לחשוף פרטים או שמסרה פרטים כוזבים אודות השפעתם של כשלים מסויימים ברווחי החברה, החברה לא זיהתה כשורה הכנסות ממוצרים או פעילויות עסקיות מסויימות, לחברה לא היתה שליטה פנימית ראויה על הפיננסים שלה וכתוצאה מכך, הצהרות החברה היו כוזבות או מטעות בכל התקופה האמורה (בין ה-30.04.2008-28.02.2012).
ב-29 פברואר 2012 הודיעה החברה על תוצאות הרבעון האחרון וביצועי שנת 2011. פירסט סולאר הדגישה במיוחד ירידה של 345 מיליון דולר במכירות הרבעון הרביעי בהשוואה לשנה הקודמת. "בעיקר, עקב התזמון אבחון הכנסות בעסקי המערכות ומודולים במכירה בלבד (ללא התקנה ח.א.)". בנוסף, החברה חשפה הוצאות מגוונות להכנסות הכוללות הוצאה של 164 מיליון דולר בתשלומי אחריות עקב החלפת ציוד שגרם לאבדון חשמל בפאנלים מסויימים. בנוסף, החברה הוציאה 125.8 מיליון דולר ברבעות הרביעי המדובר על תשלומי אחריות והקציבה 37.5 מיליון דולר לכיסוי טענות עתידיות דומות.
בעקבות גילויים אלה, שווי מניות פירסט סולאר צנח ב-4.1$ למנייה – שווי של 11% לקרוב ל-32.3$ למניה ב29.02.2012 – יום לאחר פרסום הדו"חות.