אוניברסיטת בן-גוריון בנגב תשיק ב-14 במרץ 2012 את מיזם האנרגיה שלה, במעמד ראש המועצה הלאומית לכלכלה והיועץ הכלכלי לראש הממשלה, פרופ' יוג'ין קנדל. פרופ' קנדל ירצה בנושא "הקטנת התלות העולמית בנפט"
אוניברסיטת בן גוריון משיקה מיזם אנרגיה מתחדשת ותחליפי דלקים
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב תשיק ב-14 במרץ 2012 את מיזם האנרגיה שלה, במעמד ראש המועצה הלאומית לכלכלה והיועץ הכלכלי לראש הממשלה, פרופ' יוג'ין קנדל. פרופ' קנדל ירצה בנושא "הקטנת התלות העולמית בנפט".
האוניברסיטה משקיעה מאמץ רב בקידום מחקר בתחומי האנרגיה הירוקה והחלופית, הכולל עידוד שיתופי פעולה לפיתוח ידע יישומי, הידוק הקשר עם התעשייה והצבת האוניברסיטה בחזית המחקר בתחום האנרגיה.
לדברי פרופ' מוטי הרשקוביץ, סגן הנשיאה ודיקן למחקר ופיתוח, העומד בראש המיזם, באוניברסיטת בן-גוריון פועלים מיטב הכוחות המחקריים בתחומי האנרגיה הירוקה, החלופית ומתחדשת, לרבות דלקים מתחדשים, אנרגיה סולארית ועוד. "בעידן של מחסור הולך וגובר במשאבי אנרגיה זמינים, מתבקש מחקר מעמיק למציאת חלופות זולות ויעילות יותר למקורות האנרגיה הקיימים".
פרופ' הרשקוביץ הדגיש כי האוניברסיטה שואפת לחזק את הפרופיל הלאומי והבין-לאומי שלה כמוסד בעל שם בתחום מחקר ופיתוח האנרגיה הירוקה והחלופית, זאת באמצעות קידום המחקר וגיוס חוקרים מצוינים בתחום. לדבריו, האוניברסיטה מפתחת תכניות לתואר ראשון ושני במגוון רחב של תחומי האנרגיה.
בין החוקרים במיזם האנרגיה של האוניברסיטה ניתן לציין את פרופ' הרשקוביץ, שמחקרו מתמקד בחדשנות של תחליפי דלק, את פרופ דוד פיימן, חלוץ בחקר אנרגית השמש ושותף לפיתוח מיזם זניט, את פרופ' סמי בוסיבא, מנהל המכון הצרפתי לחקלאות וביוטכנולוגיה של אזורים צחיחים, מומחה בעל שם עולמי בתחום הביוטכנולוגיה של אצות; את ד"ר טאלב מוקארי, אשר זכה לאחרונה במענק ERC היוקרתי מטעם הנציבות האירופית, בסך של 1.5 מיליון יורו במטרה לקדם את מחקרו פורץ הדרך בתחום של ננו-חומרים פוטו-וולטריים וחוקרים נוספים.