יעל כהן פארן – מנכ”לית הפורום הישראלי לאנרגיה, תיארה את סמארט גיד כ"אפשרות לשלב את עולם התקשורת המפותח מאוד לרשת החשמל." לטענתה חיבור זה יגרום למהפכה של ממש, כדוגמאת מהפכת האינטרנט. פארן הזכירה שיש החלטות להתקין 2.6 מיליון מונים חכמים בישראל.
פורום אילת אילות למדיניות אנרגיה מתחדשת: איך לקדם את מהפכת הסמארט גריד
במליאת הסיכום של פורום אילת אילות למדיניות אנרגיה מתחדשת העלו המנחים ומובילי התוכן הצעות והמלצות לקידום מהפכת הסמארט גריד והשפעתה על ענף ההתייעלות האנרגטית.
אלעד שביב, מנכ"ל האיגוד הישראלי לאנרגיה חכמה
לטענת שביב יש תחושה שחברות היטק ישראליות לא נכנסות לתחום הסמארט גריד. יש 20 חברות אבטחת סייבר בעולם, וישראל ממוקמת היטב בענף הקלינטק "אך מדוע חברות ישראליות אינן פונות לתחום הזה?" לטענתו השאלה המרכזית היא איך לנצל את תחום האנרגיה כמנוע צמיחה של ההיטק הישראלי. שביב ציין כי השקעות גדולות יופנו לתחום זה אבל חשוב שתעשיית ההיי טק הישראלית תהיה מוכנה. לטענתו, על אף חוסר הרגולציה יש דברים שהשוק הפרטי יכול לעשות גם בלעדיה. אולם הוא מדגיש שהחסם השני הוא מחסור בידע.
יעל כהן פארן – מנכ”לית הפורום הישראלי לאנרגיה
פארן תיארה את תחום הסמארט גריד כ"אפשרות לשלב את עולם התקשורת המפותח מאוד לרשת החשמל." לטענתה חיבור זה יגרום למהפכה של ממש, כדוגמת מהפכת האינטרנט, והזכירה שישנן החלטות להתקין 2.6 מיליון מונים חכמים בישראל. "הדבר המרכזי שמאפשר סמארט גריד הוא השלת העומסים – לא צריך לכבות את החשמל בכל העיר, אלא להשוות עודפים בין צרכנים." אמרה פארן. לדבריה יש להגדיר מה התועלות שיהיו לצרכנים בתקופת הסמארט גריד ואיך להביא את התועלות הללו למימוש. "איך הטכנולוגיה יכולה להיות ממונפת, להגדיר רגולציה, ואיך לגרום לצרכן להטמיע."במהלך הסדנה הוצעו כמה פתרונות: יש צורך במיתוג הרשת החכמה והחדרת הנושא לתודעה הציבורית. דרושה רגולציה המעודדת הטמעה, כולל סבסודים. דרושה רגולציה שתתמוך בפעילות עסקית שהרשת החכמה מציעה – מפעל מושבת יוכל למכור חשמל שאינו צורך להבדיל מחסכון בשל צריכה נמוכה.
לימור נקר, מנהלת תכנית BIRD ENERGY
קרן בירד הוקמה במשותף על ידי משרד האנרגיה והמים הישראלי והאמריקאי. רוב הפרויקטים של הקרן הופנו לעיור. כיום 3.3 מיליארד אנשים גרים בערים אשר להן משמעות כלכלית עמוקה. לטענת נציגת הקרן, "עיר חכמה" המרושתת בסמארט גריד, היא אינטגרציה לקידום יעילות כלכלית, וקיימות. לדבריה יהיה צורך במודל עסקי חדשני המבוסס על הנסיון המצטבר בעולם כדי לבנות מודל הטמעה מולטי דיסציפלינארי, אך הממשלה חייבת להיות מעורבת בגלל חולשת הרשויות המוניציפאליות.