סין כנראה תיאלץ להאט את פיתוח אנרגיית הרוח שלה על מנת להגן על התעשייה המקומית בעודה שועטת לקראת עקיפת היעד שהציבה לתעשייה זו עד 2015 – קיבולת של 100 גיגה ווט – יעד שהיא עשויה להגיע אליו כבר בשנה הקרובה
סין צפויה לחצות את יעדי ייצור אנרגיית הרוח לשנת 2015
סין כנראה תיאלץ להאט את פיתוח אנרגיית הרוח שלה על מנת להגן על התעשייה המקומית בעודה שועטת לקראת עקיפת היעד שהציבה לתעשייה זו עד 2015 – הספק של 100 גיגה וואט – יעד שהיא עשויה להגיע אליו כבר בשנה הקרובה. כפי הנראה תחמיר הממשלה את הבקרה על פרויקטים והייצור של תעשיית הרוח השנה כדי למנוע שפע קיבולת שתוביל לירידת מחירים העשויים לאיים על השחקנים הבולטים בתעשייה.
נתונים חדשים שהתקבלו מהמועצה העולמית לאנרגיית רוח (Global Wind Energy Council) מראים שבסין הותקנו כבר יסודות של 62.7 גיגה וואט בסוף 2011, המראים עלייה של 18 גיגה וואט מעבר לקיבולת שהותקנה ב-2010. למרות שהעלייה השנתית בהתקנות ב-2011 היתה פחות מה-22.7 גיגה וואט שהותקנו בשנה הקודמת, על התעשייה הסינית להגדיל את הקיבולת ב38 גיגה וואט כדי לעקוף את יעד ה-100 גיגה וואט מותקנים עד 2015. במילים אחרות, ישנו סיכוי סביר שהיעד יושג הרבה לפני הזמן המיועד.
התכנסות של תעשיית הרוח הסינית עשוי למנוע את אספקת היתר המאיימת על המדינה. מומחים מנבאים כבר זמן רב ששמונים יצרני טורבינות הרוח במדינה עשויים להצטמצם ב-94% (התכנסות לחמישה יצרנים בלבד) כיוון שאפילו השחקנים הפעילים ביותר בשוק הסיני אינם יכולים לעמוד בפני הבעיות שקיבולת יתר תעמיד בפניהם. יצרנים בתעשיית אנרגיית הרוח הסינית מתמודדים עם ירידת המחירים משלהי 2011. החשש שקיבולת תעשיית הרוח גברו על הדרישה בסין החלו כשקסיייאנג גולדווינד (Xinjiang Goldwind), יצרן הטורבינות השני בגודלו דיווח על הצטמצמות רווחים של בהיקף של 75% ברבעון השלישי של 2011.
האטה בסחר בינלאומי בתחילת 2012, השפיעה הן על הייצוא והן על הייבוא של סין. סגן הדירקטור של ועדת הפיתוח הלאומי והרפורמה, זאנג קסיאוקויאנג, אמר שהממשלה צריכה להפחית את תעריפי הייבוא על מוצרי אנרגיה, חומרי גלם וטכנולוגיות מתקדמות על מנת להאיץ ייבוא ולהבטיח את המסחר. בחודש שעבר, סגן ראש הממשלה לי קגיאנג קרא לארגון כלכלי חדש כדי להגביר את הדרישה מהתעשייה המקומית ולייצב את הגידול של המדינה לאור "צפי עגום לכלכלה המקומית והזרה". האפשרויות של סין לייצר דרישת שוק כוללות שינוי מבנה התעשייה וקידום הפיתוח והייצור המתקדם, בהתאם להצהרת הממשלה שהדגישה את הלחץ של המדינה להבטיח בטחון אנרגטי במהלך התקדמות למודרניזציה.
דו"ח של המוסד הועדה הלאומית לפיתוח ורפורמה והסוכנות הבינלאומית לאנרגיה באוקטובר 2011 העיד שסין יכולה לתמוך ב-1000 גיגה וואט של אנרגית רוח מותקנת עד 2050, שתעמיד את תרומת תעשיית הרוח על 17% מקיבולת האנרגיה הכללית של המדינה. הממשלה הסינית עוד לא ויתרה על ההשקעה בתעשיית הרוח, אחרי שיסדה איזור השקעה מדיני חדש במחוז פוג'יאן השנה שיתמקד בין היתר בייצור מוצרים לאנרגיית הרוח. איזור ההשקעה יהווה אוטוריטה על אישורי פיתוח, ויאפשר לממשלה יותר שליטה על התעשייה.