מניתוח אגף הכלכלה בהתאחדות התעשיינים עולה כי מאז הרבע השלישי של 2010, עת נבלמה ההתאוששות המהירה מהמשבר, נסוגה תפוקת התעשייה בכ- 0.5%. בחודשים באוקטובר – נובמבר 2011, נרשם אמנם גידול ריאלי
אגף הכלכלה בהתאחדות התעשיינים: מרבית ענפי התעשייה רשמו נסיגה ברבעון השלישי של 2011
מניתוח אגף הכלכלה בהתאחדות התעשיינים עולה כי מאז הרבע השלישי של 2010, עת נבלמה ההתאוששות המהירה מהמשבר הכלכלי, נסוגה תפוקת התעשייה בכ- 0.5%. בחודשים באוקטובר – נובמבר 2011, נרשם אמנם גידול ריאלי של 2.5% בהשוואה לרבע השני של 2011 אך זאת בעיקר בגלל גידול חד בתפוקת ענף הכימיה והתרופות, כאשר בענף התרופות לבדו קצב הצמיחה היה מהיר ביותר (קרוב ל- 30% במצטבר). כך, משך ענף הכימיה כלפי מעלה את ביצועי התעשייה כולה: בניכוי ענף זה, רשמו יתר ענפי התעשייה נסיגה הנאמדת בכ- 3.5% בתפוקתם.
תמונת המצב במרבית הענפים מצביעה על נסיגה בתפוקתם מתחילת המחצית השנייה של 2011, כאשר ירידות חדות נרשמו בתפוקת ענפי הרכיבים האלקטרוניים (נסיגה מצטברת של 14.5%), הגומי והפלסטיק (7.5%-), הטקסטיל וההלבשה (13%-). הודות לגידול החד, כאמור, בתפוקת ענף התרופות, צמחה קבוצת ענפי הטכנולוגיה העילית בשיעור מצטבר מרשים של 7.3% (אם כי בנטרול ענף התרופות, רשמו ענפי האלקטרוניקה נסיגה מצטברת של כ- 1.8% בתפוקתם). מנגד, נסיגה מצטברת נרשמה בתפוקת ענפי הטכנולוגיה המסורתית (2.4%-), והמעורבת-מסורתית (2%-).
איתן פרנס מנכ"ל איגוד חברות אנרגיה מתחדשת: "הסיבות לנסיגה בצמיחת התעשייה קשורה קשר ישיר למדיניות שמקדם משרד האוצר כנגד התעשייה מהמסורתית (הלו-טק) בישראל. בשנים האחרונות קברניטי המשרד מקדמים כלכלת סטרט-אפים שיוכלו לגרוף רווחים מיידים בשווקים הבינלאומיים. התוצאה היא הזנחת התעשייה המסורתית. ההחלטה שקיבל מנכל האוצר שני לחסום את פיתוח הענף הפוטו וולטלאי נבעה בדיוק משיקולים אלו, של תועלת מיידית."