ברת התרמו סולאר ברייטסורס נבחרה על ידי ססול (Sasol) בזכות טכנולוגית מגדל האנרגיה התרמו-סולארי לאחר בדיקה קפדנית של טכנולוגיות סולאריות ברחבי העולם. בהתאם להסכם, ברייטסורס ושותפתה
ססול תקים בדרום אפריקה מתקנים תרמו סולאריים בטכנולוגיית CSP של ברייטסורס
צילום: יח"צ
חברת התרמו סולאר ברייטסורס נבחרה על ידי ססול (Sasol) בזכות טכנולוגיית מגדל האנרגיה התרמו-סולארי לאחר בדיקה קפדנית של טכנולוגיות סולאריות ברחבי העולם. בהתאם להסכם, ברייטסורס ושותפתה, אלסטום (Alstom) יערכו מחקר הנדסה ותכנון מקיף (FEED) אודות השוק בדרום אפריקה. מחקר FEED משמש כצעד חשוב בטרם תכנון והקמת מתקן אנרגיה תרמו-סולארי. ססול תשתמש במידע מן המחקר, ותקבע מהי הדרך הטובה ביותר לפרוס את טכנולוגיית ברייטסורס בשווקים שבאחריותה.
"ססול מצפה להשלמת מחקר FEED על אחת מספקיות טכנולוגיית האנרגיה הסולארית המרוכזת (CSP) המובילות בעולם. דרום אפריקה מבורכת בשפע של מקורות אנרגיה טבעית, הלא היא השמש. לפרויקט CSP יש את הפוטנציאל להרחיב את פורטופוליו האנרגיה המתחדשת של ססול, כך שהדבר יתרום לשינוי כלכלת המדינה הצועדת בכיוון שימוש פוחת בפחמן", אומר הנרי לובסר, מנהל אנרגיה חדשה בססול.
בכדי לעמוד בביקוש האנרגיה הנקייה, תוכנית 'רכישת יצרני האנרגיה המתחדשת', בפיקוח משרד האנרגיה של דרום אפריקה, מתעתדת להוסיף 3,725 מגה וואט של אנרגיה מתחדשת עד לשנת 2016. סך ייצור האנרגיה בדרום אפריקה אמור להכפיל עצמו במהלך 20 השנים הקרובות ליותר מ-85 גיגה וואט, כולל הפיתוח המתוכנן של 18 גיגה וואט של אנרגיה מתחדשת, בהתאם לתוכנית ייצור האנרגיה שאימץ עתה הממשל.
"בחירתה של ססול בטכנולוגיית ברייטסורס מהווה אבן דרך חשובה, בכך שאנו מרחיבים את יעילותן של מערכות האנרגיה התרמו-סולאריות שלנו לכל העולם", אומר ג'ון וולארד, נשיא ומנכ"ל ברייטסורס. "כיום, דרום אפריקה מייצרת 85% מן האנרגיה שלה באמצעות פחם. עם מקורות אנרגיה רבים יותר, וכן הצורך באנרגיה אמינה וחזקה, אשר תעמוד בצרכי האנרגיה התעשייתיים שבצמיחה, דרום אפריקה מהווה שוק אידיאלי לטכנולוגיה התרמו-סולארית של ברייטסורס. ססול היא חברה מובילה ביוזמות אנרגטיות ושותפה טבעית, ויחד אנו מסייעים לדרום אפריקה לעמוד בביקוש הצומח לאנרגיה אמינה, נקיה וזולה".
טכנולוגיית מגדל האנרגיה התרמו-סולארית של ברייטסורס מייצרת חשמל באותו האופן שמייצרים מתקני אנרגיה מסורתיים – בייצור אדים בטמפרטורה גבוהה המניעים טורבינות. עם זאת, במקום להשתמש בדלקים פוסיליים או אנרגיה גרעינית כדי לייצר את האדים, ברייטסורס משתמשת באנרגיית השמש. מערכת ברייטסורס משתמשת במראות מתקדמות המבוקרות באמצעות תוכנה, הנקראות הליוסטטים, ואלו מקרינים את אנרגיית השמש לתוך דוד הנמצא בראש מגדל, המייצר אדים בטמפרטורה גבוהה ובלחץ גבוה. האדים יכולים להשתלב במתקן ייצור אנרגיה קונבנציונלי כדי לייצר אנרגיה הניתנת לחיזוי, נקייה, אמינה וחסכונית.