ברת פאוורסיינס הישראלית מקבוצת שיכון ובינוי, הודיעה היום כי תתקין כ-160 בקרים להתייעלות אנרגטית בכל סניפי רשת מקדונלד'ס בישראל, אשר בעזרתם תחסוך הרשת מעל 1,500,000 ₪ בהוצאות החשמל השנתיות
פאוורסינס התקינה 160 בקרים לחיסכון בחשמל בסניפי מקדונלד'ס
חברת פאוורסיינס הישראלית מקבוצת שיכון ובינוי, הודיעה היום כי תתקין כ-160 בקרים להתייעלות אנרגטית בכל סניפי רשת מקדונלד'ס בישראל, אשר בעזרתם תחסוך הרשת מעל 1,500,000 ₪ בהוצאות החשמל השנתיות.
מכשיר ה – ComEC מיועד לעסקים קטנים ובינוניים ומאפשר להם להפחית את עלויות החשמל השוטפות של העסק. המכשיר מותקן מיד אחרי המפסק הראשי של לוח החשמל, מפחית ומייצב את המתח החשמלי למתח תיקני ומביא לחיסכון של עד 18% מצריכת החשמל הכללית של העסק.
לפני מספר שנים התקינה רשת מקדונלד'ס בקרי תאורה להתייעלות אנרגטית ברוב סניפי הרשת. בעקבות הניסיון המוצלח עם בקרי התאורה, הוחלט במקדונלד'ס לבצע פיילוט בשלושה מסניפי הרשת בכדי לבחון את יעילות המוצר החדש בחיסכון בצריכת החשמל של מקררים, תנורים, מזגנים ותאורה. הפיילוט הסתיים בהצלחה ובמהלכו נמדד חיסכון ממוצע של מעל ל – 11% מכלל צריכת האנרגיה בסניפים.
בעקבות הצלחת הפיילוט, הוחלט ברשת מקדונלד'ס להתקין את מערכת ה – ComEC בכל סניפי הרשת בארץ, שתחובר בהמשך למערכת שליטה ובקרה מרחוק שתאפשר ניטור, ניתוח ושליטה על צריכת החשמל בכל סניף בזמן אמת. "מערכות ההתייעלות של פאוורסיינס מותקנות במאות חברות ועסקים בארץ ובעולם" אומר גדי שלסקי מנכ"ל חברת פאוורסיינס. "אנו גאים מאוד להמשיך ולשרת את לקוחותינו המרוצים והנאמנים שחוזרים ורוכשים מאתנו מערכות להתייעלות אנרגטית".
כלל לא ברור איך המכשיר הזה חוסך חשמל.
זה נראה כמו פרפטום מובילה או בגדי המלך החדשים.
להלן ההסבר המקצועי:
1.מכשירי חימום (קומקומים, בוילרים, תנורי בישול ואפיה, מכונות כביסה..) כולם צורכים אנרגיה לפי הצורך, ללא תלות במתח. אם המתח נמוך, הם פשוט יתחממו יותר לאט, אבל יצרכו אותה אנרגיה (ואולי יותר, כי חימום איטי מגדיל את ההפסדים).
2. מנורות יאירו באור יותר חלש במתח מונמך, אבל גם נצילותן האורית תקטן, ולכן נקבל הרבה פחות אור לאותה אנרגיה. הפתרון הוא להשתמש בנורה יותר קטנה או חסכונית.
3. לגבי מכונות (מנועים, כגון המקרר, מכונת הכביסה, משאבות, מדחסים) הבעיה הרבה יותר חמורה: מנוע המופעל במתח נמוך מהמתח הנומינלי עובד בעומס יתר, מתחמם, וחייו מתקצרים, והוא עלול אפילו להשרף (שימו לב, המקרר שלכם בסכנה!).
כמובן שגם לא תקבלו את התוצאה הדרושה: מדחסים או משאבות לא יקחו פחות אנרגיה: כמות האנרגיה נקבעת לפי הלחץ או הספיקה בה אנחנו מעונינים. התהליך יקח פשוט יותר זמן, אך כמות האנרגיה תשאר (ןהמנוע אולי ישרף…).
מקדונלד – תבדקו בבקשה אם לא עבדו עליכם איכשהו.
אני, בכל אופן, כמומחה, לא מבין את החיסכון הזה.
אני מעונין בבקר התייעלות לחשמל למי אני פונה?
0584733370