שוט סולאר תתרכז מעתה בעיקר בתחום המודולים וההתקנות. בקונטקסט הזה, החברה תפסיק את ייצור הוואפרים בעיר ג'נה שבגרמניה – פעילות שאינה רווחית. בכך שוט מסיימת את מאמצי הארגון מחדש ומקווה להגיע לרווחיות תפעולית.
שוט סולאר מציגה: הפסקת ייצור וואפרים תמורת פיתוחים טכנולוגיים
שוט סולאר תתרכז מעתה בעיקר בתחום המודולים וההתקנות. בקונטקסט הזה, החברה תפסיק את ייצור הוואפרים בעיר ג'נה שבגרמניה – פעילות שאינה רווחית. בכך שוט מסיימת את מאמצי הארגון מחדש ומקווה להגיע לרווחיות תפעולית.
290 בעוהדים באתר יהיו הנפגעים העיקריים מהתהליךף ושוט כעת בוחנת את האפשרויות העומדות בפניה על מנת למצוא לעובדים אלה תעסוקה חלופית בתוך החברה, תוך שהיא מצהירה שמהלך של פיטורין הוא הפתרון האחרון אליו היא איננה מעוניינת להגיע.
לדברי החברה, ההתפתחויות האחרונות בתעשייה הסולארית בעולם יצרו תאנים שארגון מחדש הפך להכרחי. עודף מלאי וירידה משמעותית במחירים, במיוחד בתחום הוואפרים והתאים הפכו לפקטורים דומיננטיים – בעיקר בגלל תחרות מחברות אסייאתיות. לטענת גורמים בחברה, חברות אסייאתיות הורידו את המחירים בקרוב ל40% בדומה למהלך שנעשה ב2009.
לדברי ד"ר מרטין המינג, מנכ"ל שוט סולאר "אנחנו צריכים להפסיק לרדוף אחרי שלבים ראשוניים המייצרים ערך מצד אחד אך מייצרים הפסדים כלכליים ולהתרכז בעסקי המודולים והפרויקטים במקום. בעזרת האסטרטגיה הזו, מוצרים מצויים וכוחו של מותג 'שוט סולאר' אנחנו מעמדה מצויינת לפעול בהצלחה בשוק הסולארי המאוד תחרותי. אנחנו אופטימיים כיוון שב-2011 מכרנו יותר מודולים מבעבר והגדלנו את נתח השוק שלנו. אנחנו מתכננים להמשיך לפעול באותה מתכונת ב-2012"
האסטרטגיה החדשה תושלם על ידי הקמת מרכז טכנולוגי לוואפרים מונו קריסטליים באתר בג'נה, גם ייצור מודולים בטכנולוגיית פס דק תמשיך באתר, ובמילים אחרות,ף העיר תישאר אתר סולארי.
חדשנות וגידול אסטרטגי באיזורי מיקוד
מחקרים נוכחיים מראים שהתעשייה הפוטוולטאית סובלת מעודף ייצור, אך עדיין מציגה גידול גלובאלי של עד 20% לשנה בשנים האחרונות. שוט סולאר מתכננת לקדם פיחות על מנת למנף את הפוטנציאל הזה. החברה תגביר את עליונותה הטכנולוגית על ידי השקת מודול ביעילות גבוהה בחציון הראשון של השנה – שוט פרפורם מונו. בנוסף שוט סולאר נכנסה לשותפות מחקר עם טכנולוגיות שונות כשהמטרה היא להפוך את האנרגיה הסולארית ליעילה, זולה וריווחית יותר
קבוצת שמידט ושוט סולאר משלבים כוחות
בתוך כך, תא סולארי של שוט שפותח במשותף עם קבוצת שמיד הגיע לייעילות של 19.9%. התא, פרי הפיתוח המשותף, משתמש בוואפרים הבנויים בטכנולוגית 'קוואזימונו' – טכנולוגיה המנצלת בעיקר חומר מונו קריסטלי עם שילוב מינימאלי של תרכובות פוליקריסטאליים. תנורי הקריסטליזציה של שוט מייצרים את הקריסטליים ושמיד מייצרת את התאים.
"טכנולוגית הקווזימונו מאפשרת המשך של הורדת עליות בהמרת אנרגיה פוטוולטאית, ובכך מגבירה את התחרותיות של אנרגיה מתחדשת מול מקורות אנרגיה קונבנציונאליים" אומר סגן נשיא החטיבה העסקית של קבוצת שמיד, קריסטיאן בוכנר.