"אין דבר כזה גלאי נפח. מה שנקרא בטעות גלאי נפח, הוא למעשה גלאי אינפרא אדום שרגיש לתנועה וחום" אומר ישראל וולק, סמנכ"ל שיווק ומכירות במיטב טק
לקראת כנס לטכנולוגיות והתייעלות וחסכון במגזר המוסדי: ניפוץ מיתוס גלאי הנפח
"אין דבר כזה גלאי נפח. מה שנקרא בטעות גלאי נפח, הוא למעשה גלאי אינפרא אדום שרגיש לתנועה וחום" אומר ישראל וולק, סמנכ"ל שיווק ומכירות במיטב טק, בשיחה עם תשתיות לקראת כנס לטכנולוגיות והתייעלות וחסכון במגזר המוסדי שיתקיים ביום חמישי ה22.12.2011 במלון קיבוץ שפיים.
וולק ירצה בכנס על ייעול מערכות ניהול האקלים והתאורה בבנייני משרדים, בתי מלון ומבנים ציבוריים. "מיזוג האוויר וניהול אקלים מהווים קרוב ל-50% מהוצאות האנרגיה במבנה" הוא מסביר. לשיטתו ישנם שני אתגרים בניהול אקלים. האתגר הראשון הוא ביטול פעילות ללא תכלית. "למה שמזגן יעבוד כשאין אף אחד במשרד?" הוא שואל.
על מנת להתמודד עם שאלה זו פיתחה חברת מיטב טק. אחת השיטות היא התקנת גלאי אינפרא אדום הרגיש לחום ותנועה. פעולת הגלאי נועדה "לחוש" אם יש נוכחות אנושית במשרד או לאו. בבניין משרדים, אחרי עשרים דקות כשהגלאי לא מזהה תנועה וחום, הגלאי מנתק את התאורה. במלון מוסיפים גם מיקרו סוויץ' שמגלה פתיחה וסגירה של דלת, אחרי השהייה.
האתגר השני הוא בקרת אקלים ומיזוג יעיל אנרגטית. "בבניין משרדים יש הרבה אנשים שעובדים ושלא ממש מבינים. במיזוג ובחסכון באנרגיה" אומר וולק. "אני הכי אוהב את אלה שנכנסים בבוקר בקיץ ומורידים את התרמוסטט ל-15 מעלות ואחרי שעה קר להם, אז הם פותחים חלון". הפתרון הוא מערכת ניהול אקלים פנימית.
השיטה הפשוטה ביותר הוא תרמוסטט פנימי היושב בתוך המזגן ובו מוגדרות הטמפרטורות הרצויות. וולק ממליץ על 23-25 מעלות בקיץ ו22-23 מעלות בחורף. "גם אם מישהו שעובד בבניין משחק עם התרמוסטט, אין לו שום השפעה עליו. אם בבית כולנו ערים לכמות ההוצאות שלנו בעבור אנרגיה, במשרד פחות אכפת לנו, וכל שינוי של מעלה או שתיים לכל כיוון מייקר מאוד את עלויות המיזוג"
שיא הפיתוח הוא מערכת ממוחשבת TCP/IP/web/02. מערכת ממוחשבת זו, ניתנת לשליטה על ידי המוסמכים לכך מתוך בניין המשרדים באמצעות קוד משתמש, וניתן לכייל אותה לכל זמן נתון – מתי תופק איזו טמפרטורה, מתי תהיה איזו סוג של תאורה כללית בבניין והא למעשה שולטת על רוב הוצאות האנרגיה.
מוצרי מיטב טק מפותחים ומיוצרים בארץ, עניין שוולק מתעקש להדגיש. אז בפעם הבאה שאתם משחקים עם התרמוסטט במשרד – תוודאו קודם שלא הותקן בקר מיזוג שמונע מכם בפועל להעלות את הטמפרטורה.