ענקית התעשייה הסולארית הגרמנית סולון (Solon SE) סוגרת את שעריה ומגישה בקשת הגנה מפני נושים. סולון הוקמה בשנת 1996 והיתה לחברת האנרגיה הסולארית הראשונה שהונפקה.
סופה של אימפריה: יצרנית הפאנלים הגרמנית סולון פושטת את הרגל
ענקית התעשייה הסולארית הגרמנית סולון (Solon SE) סוגרת את שעריה ומגישה בקשת הגנה מפני נושים. סולון הוקמה בשנת 1996 והיתה לחברת האנרגיה הסולארית הראשונה שהונפקה. ב-2008 הפכה מחברה גרמנית לחברה אירופאית. כאן החל המשבר של החברה ממנו לא התאוששה על אף מאמצים כבירים של מנהליה. ב-2009 סולון נאלצה לשלם 52 מיליון אירו עם קריסתה של יצרנית הסיליקון הצרפתית סיליקום דה פרובנס (Silicium de Provence) שסולון הייתה מחזיקת המניות העיקרית שלה. לפני כשנתיים Econcern ההולנדית שגם בה סולון הייתה מושקעת קרסה אף היא.
בחמישי ליולי השנה סולון פרסמה אזהרת רווח שכללה צניחה של 120 מיליון יורו בצפי המכירות לרמה של 500 מיליון יורו. יומיים אחר כך הגיעה מכה קשה נוספת לחברה, כאשר החברה האוסטרית בלו צ'יפ אנרג'י שסולון מחזיקה ב-18.2% מתוכה הודיעה על פשיטת רגל (ב-22 ביולי הודיעה בלו צ'יפ ל-110 עובדיה על הפסקת הייצור).
בתשעה חודשים הראשונים של 2011 החברה הוסיפה לחובה עוד קרוב ל-114 מיליון יורו (לא כולל מיסוי ועמלות) וחוב 'נקי' של 400 מיליון אירו. בניסיון למנוע פשיטת רגל מוחלטת וקריסת הענק הסולארי, העמידה ממשלת גרמניה ערבויות בסך 146 מיליון אירו לחברה. בנוסף, קונסורציום של 8 בנקים נתנו לחברה מסגרת אשראי של 275 מיליון אירו. סולון לא הצליחה להחזיר את הסכומים אליהם התחייבה והוכרזה כפושטת רגל.
לסולון היו שיתופי פעולה עם סולאראדג' אשר פיתחה בעזרתה את הסולרייז – מערכת אופטימזציה המייעלת עד 25% את כושר הפאנל, הסולפיקס – מערכת לגגות שטוחים, ובגיליון אוקטובר של פוטוולטאיק ובגיליון נובמבר של פי וי מגזין זכה הפאנל שלה – סולון בלו לציון 94.3 מתוך מאה אפשריות. החברה מצטרפת לרשימה עגומה של חברות סולאריות שסיימו את דרכן השנה, אך בין החברות הגרמניות הראשונות לעשות כן. בינתיים החברה עוד לא הודיעה מי יהיה כונס הנכסים.
אם עבור מוצר ששוויו שקל 1 הינך משלם 2 שקלים – זה מה שקורה! זוהי דוגמה קלאסית של תחילת פשיטת רגל של המדיניות "האנרגיה ירוקה".
אין ניסים והוקוס פוקוס בטבע. אולי שר ארדן תילמד מזה משהוא?