מחר (יום ג'), צפויים להיחתם הסכמי המימון שיאפשרו את הקמתו של מתקן ההתפלה באשדוד. המדינה, הבנקים הממנים, מקורות ייזום, וחברות הפרויקט יחתמו על כ-20 הסכמי מימון, הסכמי פרויקט, הסכמי שעבודים והסכמי בעלי מניות.
באיחור של שנתיים: מתקן ההתפלה באשדוד מגיע לסגירה פיננסית
מחר (יום ג'), צפויים להיחתם הסכמי המימון שיאפשרו את הקמתו של מתקן ההתפלה באשדוד. המדינה, הבנקים הממנים, מקורות ייזום, וחברות הפרויקט יחתמו על כ-20 הסכמי מימון, הסכמי פרויקט, הסכמי שעבודים והסכמי בעלי מניות. חתימות אלה יאפשרו הוצאת צו התחלת עבודה ("NTP") ויהוו את האות לתחילת תקופת ההקמה בפועל. המתקן באשדוד, בהיקף של 100 מליון קוב בשנה, צפוי להתחיל את פעולתו בשנת 2013.
הסגירה הפיננסית של פרויקט אשדוד מתבצעת כ-9 חודשים ממועד הסיכום על מחיר המים וכ-4 חודשים מהחתימה על הסכם ה-BOT. היקף ההשקעה בפרויקט עומד על כ-1,550 מיליוני ₪, מתוכם 80% במימון הבנקים – בנק הפועלים ובנק ההשקעות האירופאי EIB – ו-20% באמצעות הון עצמי של חברת "מקורות ייזום". המתקן יוקם בזמן שיא של 24 חודשים וכבר בסוף שנת 2013 יוסיף את כמות המים האמורה למשק המים. מחיר קו"ב מים במתקן יעמוד על 2.41 ש"ח, שהוא מחיר שוק תחרותי ביותר.
עלות העיכוב מוערכת בשני מיליארד ש"ח
עלות המחסור למדינה, הנובעת מן העיכובים על חתימת ההסכם בין "מקורות" למדינה במהלך השנתיים האחרונות, קרובה ל- 2 מיליארד ש"ח. לו הוקם המתקן במועדו, בהתאם להחלטות הממשלה, כמות המים שנועד לספק (100 מיליון מטר קוב) היתה ממתנת את המחסור הכבד ומונעת את הצורך להטיל על הציבור את מס הבצורת בגובה 20 ש"ח לקו"ב מים.
מתקן ההתפלה החדש יצטרף למתקנים שכבר פועלים בחדרה, אשקלון ופלמחים, המתפילים כיום כ-300 מלמ"ק מי ים בשנה. בחודש מאי השנה נחתם הסכם סגירה פיננסית של מתקן נוסף בשורק, שיהיה מתקן ההתפלה הגדול בעולם בהיקף של 150 מלמ"ק בשנה. בשנת 2014, יותפלו 600 מליון קוב, ובסופה של המהפכה במשק המים, בשנת 2020 יותפלו 750 מליון מ"ק בשנה.
שר התשתיות, ד"ר עוזי לנדאו: "מדינת ישראל נמצאת היום בעיצומה של מהפיכה בתחום המים אותה מוביל משרד התשתיות הלאומיות, יחד עם רשות המים וחברת 'מקורות'. כיום אנו כבר נהנים מ – 300 מלמ"ק מי ים מותפלים, בשנת 2014 – 600 מלמ"ק ובשנת 2020 – 750 מלמ"ק. עיקר ההתפלה מבוצעת על ידי יזמים פרטיים, אך מדינת ישראל צריכה לימינה גוף בעל ידע ויכולות ביצוע שיוכל לקחת על עצמו פרויקטים ולבצע אותם. במשק המים – זו חברת מקורות".
עוד הוסיף השר כי "הביורוקרטיה הממשלתית יצרה עיכובים של שנתיים, זאת חרף תביעתו החד משמעית של ראש הממשלה לזרז את הקמת המתקן על ידי מקורות. כיום, יותר מ-10 שנים לאחר שהחליטה ממשלת ישראל על הקמתו, הפרויקט החשוב הזה יוצא אל הפועל".