החברה להגנת הטבע פנתה ליו"ר המועצה הארצית לתכנון ובנייה ומנכ"ל משרד הפנים, בבקשה לבטל את ההצעה לאשר בנייה במערב ירושלים (תוכנית ספדי הישנה, שנדחתה לפני 4 שנים במועצה ברוב מוחץ), שתובא לאישור המועצה ביום שלישי השבוע, ולהוריד את הנושא מסדר היום.
המאבק על השטחים הפתוחים: החברה להגנת הטבע נגד תוכנית ספדי בירושלים
החברה להגנת הטבע פנתה ליו"ר המועצה הארצית לתכנון ובנייה ומנכ"ל משרד הפנים, בבקשה לבטל את ההצעה לאשר בנייה במערב ירושלים (תוכנית ספדי הישנה, שנדחתה לפני 4 שנים במועצה ברוב מוחץ), שתובא לאישור המועצה ביום שלישי השבוע, ולהוריד את הנושא מסדר היום. "ההצעה היא בניגוד להמלצות החוקרת המיוחדת שמונתה לדון בתוכנית והיא התקבלה לאחר הצגת עובדות שגויות, חלקיות ובלתי מדויקות ובהליך פגום ושלא כדין"
לקראת הדיון ביום שלישי השבוע במועצה הארצית לתכנון ובנייה: החברה להגנת הטבע פנתה אל יו"ר המועצה ומנכ"ל משרד הפנים, עמרם קלעג'י, בבקשה לבטל את ההצעה לבנייה עתידית ברכס לבן שבמערב ירושלים (תוכנית ספדי הישנה, שנדחתה לפני 4 שנים במועצה ברוב מוחץ), במסגרת אישור תוכנית המתאר של ירושלים (תמ"מ 30/1), שתובא לאישור המועצה ביום שלישי השבוע. לטענת החברה להגנת הטבע, ההחלטה על הוספת האפשרות לבנייה עתידית התקבלה לאחר הצגה עובדתית שגויה, חלקית ובלתי מדויקת, שהובילה את חברי הוועד לקבל את החלטתם באופן פגום ושלא כדין.
בעקבות ההתנגדויות הרבות שהוגשו לתוכנית המתאר המחוזית של ירושלים, מונתה חוקרת מיוחדת, תלמה דוכן, לדון בהתנגדויות. דוכן המליצה שלא להתיר בנייה ברכס לבן ובסוף יולי הוולנת"ע קיבלה את המלצתה והחליטה, ברוב של 8 מול 3, להותיר את רכס לבן ללא אפשרות של בנייה. אלא שבדיון שהתקיים חודשיים מאוחר יותר, בסוף אוקטובר, הוועדה הפכה את החלטתה ואישרה את התוכנית עם אפשרות לבנייה עתידית ברכס לבן. התוכנית, כאמור, אמורה להגיע לאישור המועצה הארצית לתכנון ובנייה ביום שלישי השבוע.
בחברה להגנת הטבע מסבירים כי בישיבה השנייה של הוועדה הוצגו המלצות החוקרת דוכן כמאפשרות בנייה עתידית ברכס לבן, בעוד שהמצב העובדתי האמיתי הוא שהמלצותיה אינן מאפשרות פיתוח עירוני ברכס לבן, בוודאי לא לפני 2030. בחברה להגנת הטבע מציינים כי לפני כחמש שנים החליטה המועצה הארצית לדחות את תוכניות הבנייה במערב ירושלים, תוך החלטה להשקיע בתחום העיר ירושלים פנימה ולמצות את עתודות הקרקע הקיימות והזמינות בתחום השטח הבנוי, על ידי חידוש העיר הפנימית והחייאת מרכז העיר. לכן, אומרים בחברה להגנת הטבע, מאחר ומדובר בשטח רגיש מעין כמוהו, המצוי מזה שנים בעין הסערה הציבורית, ולאור העובדה כי ייעודו הוא שטח חקלאי, יער וגן לאומי, יש לבטל את ההחלטה על אפשרות הבנייה העתידית ולהותיר את רכס לבן טבעי וללא פיתוח.