תשתיות אנרגיה
  • עמוד הבית
  • צור קשר
  • עמוד הבית
  • צור קשר
מתכנני פארק רידינג בתל אביב זכו בפרס מיוחד על תכנון סביבתי חדשני
נתי גרנץ 9 בנובמבר 2011 17:50 תגובה אחת

פרס קרוון לאדריכלות נוף , בסכום של 18,000 ₪, מוענק מדי שנתיים על מצוינות בתחום אדריכלות הנוף ונחשב לפרס היוקרתי בתחום זה . הפרס יוענק השנה למשרד אדר' ברוידא-מעוז על תכנונו של פארק רידינג בתל אביב

Print Friendly, PDF & Email
מתכנני פארק רידינג בתל אביב זכו בפרס מיוחד על תכנון סביבתי חדשני

מתכנני פארק רידינג בתל אביב זכו בפרס מיוחד על תכנון סביבתי חדשני

פרס קרוון לאדריכלות נוף , בסכום של 18,000 ₪, מוענק מדי שנתיים על מצוינות בתחום אדריכלות הנוף ונחשב לפרס היוקרתי בתחום זה . הפרס יוענק השנה למשרד אדר' ברוידא-מעוז על תכנונו של פארק רידינג בתל אביב, החדשנות ביצירת פארק הפועל ברובו ללא השקייה והפיכתו לפנינת טבע תל אביבית הכוללת צמחייה טבעית, חולות ושבילי הולכי רגל לטובת התושבים. חבר השופטים בועדת הפרס ציין לשבח את התכנון יוצא הדופן , הפיכת המרחב שוב לציבורי וניצול מגבלות השטח לטובת העיצוב החדשני.

בפרויקט פארק רידינג, הממוקם צפונית לנמל תל אביב, יצרו ברוידא ומעוז מרחב ציבורי חדש, המשלב צמחיית חולות וטבע ושיתפקד בעתיד הקרוב כמעין שמורת טבע. הפארק כולל שבילי טיול להולכי הרגל וגשר הולכי רגל המתנשא מעל בריכות הקירור ויחבר בין חלקו הדרומי וחלקו הצפוני של הפארק.

פארק חופי רדינג משתרע על 50 דונם ומכיל צמחיה מקומית, עמידה לתנאי החולות והקרבה לים, למליחות, לרוחות ולתנאים המיוחדים. נבחרו ונאספו זרעי צמחים אופיינים למקום ולתנאים (כ-60 סוגים שונים) אשר נזרעו על אדמת חיפוי (שנאספה ונשמרה בעת העבודות באתר ופוזרה מחדש עם גמר הכנת השטח) שהכילה גם זרעים של צמחים שגדלו במקום, כאשר היה החצר גרוטאות האחורית של התחנה.

הצמחים שמתפתחים ומתבססים במקום מהווים גם מאגר זרעים לשימוש במקומות שונים עם תנאים דומים ובכך יגדל מאגר הצמחיה המקומית, שחלקה בסכנת הכחדה. צמחיה זו והצורה בה היא פזורה בשטח, בינות לסלעי הכורכר שנמצאו בשטח משמשת גם כבתי גידול לבעלי חיים שזו להם הסביבה הטבעית. עם התבססות הצמחיה מתוכנן להוסיף בפארק שילוט אודות מגוון הצמחים, דרך הגידול והאפיונים שלהם, כך שהמטיילים בפארק וכתות בתי ספר שיגיעו למקום, יוכלו להוסיף מידע תוך כדי הבילוי במקום. רוב הצמחים בפארק אינם מושקים וניזונים רק מגשמים, דבר שמשפיע על המופע שלהם בהתאם לכמות הגשמים באותה השנה.

הפארק ממשיך באופי זה צפונה ,לאורך קו החוף , ומהווה רצף מגוון לאורך הטיילת המחברת בין אזור שפך הירקון, הנמל והשכונות הצפוניות של תל אביב. רבים מתושבי השכונות הצפוניות זכו בקשר וחיבור של הליכה ורכיבה על אופניים, בתוך מרקם טבעי עם העיר, קשר שלא היה קיים בעבר לתושבים שמדרום למתחם רדינג.

Print Friendly, PDF & Email
מרחב ציבורי משרד אדר' ברוידא-מעוז פארק רידינג תכנון נופי תכנון סביבתי תל אביב

נתי גרנץ |להציג את כל הפוסטים של נתי גרנץ


« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. מני רענן הגב 10 במאי 2016 בשעה 1:35

    למה אין שירותים ציבוריים בכל המתחם.דבר אלמנטרי ונצרך כ"כ למי שבא לכמה שעות !

השארת תגובה

ביטול

הכשרת מתקינים סולאריים

קורס חדש לתחזוקת מערכות סולאריות. בנו מחלקות חדשות! יש עתיד ארוך טווח.

הקשיבו לבוגרי מכללת תשתיות

קורס יזמים ומפקחים סולאריים

איתור עסק/שרות
חפשו עסק :
אזור החיפוש
חיפוש ברדיוס 20 קילומטרים
רישום למערכת מידע של תשתיות
ארכיון תשתיות – מגזינים
  • מגזין 001 ספטמבר 2010
  • מגזין 002 אוקטובר 2010
  • מגזין 003 נובמבר-דצמבר 2010
  • מגזין 004 ינואר-פברואר 2011
  • מגזין 005 מרץ-אפריל 2011
  • מגזין 006 מאי-יוני 2011
  • מגזין 007 יולי-אוגוסט 2011
  • מגזין 008 ספטמבר-אוקטובר 2011
  • מגזין 009 נובמבר דצמבר 2011
  • מגזין 10 ינואר-פברואר 2012
  • מגזין 11 מרץ-אפריל 2012
  • מגזין 12 מאי-יוני 2012
  • מגזין 13 יולי-אוגוסט 2012
  • מגזין 14 ספטמבר אוקטובר 2012
  • מגזין 15 מהדורה מיוחדת לכנס אילת אילות
  • מגזין 16 יולי אוגוסט 2013
  • מגזין תשתיות 17 דצמבר 2013
  • מגזין 18 אפריל מאי 2014
  • מגזין 19 יולי-אוגוסט 2014
  • מגזין 20 דצמבר 2014
כל הזכויות שמורות לתשתיות מדיה ויזמות סביבתית בע"מ מייסודו של ארנון מעוז
גלילה לראש העמוד