כ – 300 איש מעכו, חוף הכרמל ואזור חדרה, הגיעו אתמול (ב') להליך מיוחד של שיתוף הציבור בנושא קליטת מתקני הגז מהקידוחים בים (תמ"א 37 ח'), שנערך במסגרת כנס ירושלים לסביבה וטבע של החברה להגנת הטבע, שהתקיים בבנייני האומה בירושלים והוקדש לנושא אנרגיה וסביבה.
300 תושבי אזור הכרמל הגיעו להליך מיוחד של שיתוף הציבור בנושא הקמת מתקני גז יבשתיים
הפגנת תושבי חוף הכרמל בזמן הכנס – צילום: ארנון מעוז
כ – 300 איש מעכו, חוף הכרמל ואזור חדרה, הגיעו אתמול (ב') להליך מיוחד של שיתוף הציבור בנושא קליטת מתקני הגז מהקידוחים בים (תמ"א 37 ח'), שנערך במסגרת כנס ירושלים לסביבה וטבע של החברה להגנת הטבע, שהתקיים בבנייני האומה בירושלים והוקדש לנושא אנרגיה וסביבה. את ההליך ניהלו משרד לרמן אדריכלים, אשר הכינו עבור משרד התשתיות ורשות הגז את בדיקת החלופות השונות ונציגי רשות הגז, בראשות ראש הרשות, שוקי שטרן. התושבים הפנו שאלות לנציגי משרד לרמן ולאנשי רשות הגז, הביעו את התנגדותם לחלק מהאתרים הנמצאים בדוח החלופות שהוכן וחלק מהם אף פרץ בצעקות במהלך דברי ההסבר ויצא מהאולם.
בהליך המיוחד, שנמשך כשלוש שעות, אמרה דורית הוכנר מרשות הגז: "שימוש בגז טבעי מצמצם את פליטות המזהמים וחוסך בעלויות האנרגיה. לא מספיקה כניסה אחת לקליטת הגז, צריך יותר מאחת. 40 אחוז מצריכת הגז היא לצפון הארץ, 15 אחוז היא למרכז הארץ ו – 45 אחוז היא לדרום הארץ, וזה רק מראה את החשיבות של כניסה צפונית. השר לנדאו רואה חשיבות רבה בקיום דיאלוג עם האזרחים ושיתוף הציבור והוא רוצה לקדם את ההליך בשקיפות ומקווה לבנות אתכם ביחד אמון משותף ושתתנו בנו אמון".
רותי שורץ, רכזת האנרגיה והתשתיות בחברה להגנת הטבע: "אנחנו רואים חשיבות רבה בשיתוף הציבור בנושא תכנון מתקני הגז ושמחים כי הכנס שלנו היווה במה למפגש עם התושבים ולהעלאת נושאים סביבתיים לסדר היום ויצירת דיאלוג מול מקבלי ההחלטות".
כנס ירושלים לסביבה וטבע של החברה להגנת הטבע הפגיש זו השנה הרביעית מומחים מהשורה הראשונה, מקבלי החלטות, בכירי ממשל ומובילי דעת קהל, לדיון ובחינה משותפת של סוגיות סביבה וטבע מרכזיות בישראל. השנה עסק הכנס בעיצוב מדיניות אנרגיה סביבתית בישראל.