פרופ' יוג'ין קנדל, ראש המועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה, הרחיב בנושא מקומה של הכלכלה במפגש בין אנרגיה וסביבה והדגיש את הצורך להגיע ליעדים סביבתיים במחיר כלכלי סביר.
פרופ' יוג'ין קנדל בפתיחת כנס ירושלים לסביבה וטבע "אם לא נקדם טכנולוגיות למניעת זיהום נפגר אחרי העולם המערבי"
כנס ירושלים לסביבה וטבע של החברה להגנת הטבע, שנפתח היום (שני) בבנייני האומה בירושלים, עוסק בדיון ובחינה משותפת של סוגיות סביבה וטבע מרכזיות בישראל. השנה עוסק הכנס בעיצוב מדיניות אנרגיה סביבתית בישראל. פרופ' יוג'ין קנדל, ראש המועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה, הרחיב בנושא מקומה של הכלכלה במפגש בין אנרגיה וסביבה והדגיש את הצורך להגיע ליעדים סביבתיים במחיר כלכלי סביר.
"לכל דבר יש מחיר, לפיתוח כלכלי יש מחיר, ותמיד אחד בא על חשבון השני, מדיניות האנרגיה במשק מבוסס גז טבעי חייבת להיות עם בטחון אנרגטי – ולכן חייבים מתקני קליטה לגז טבעי בחוף". והוסיף "בסביבה יש מחירים – כמו דילמת מתקני אנרגיה סולארית על חשבון שטחי קרקע. צריך לעשות חשיבה מושכלת. במדינה קטנה, טכנולוגית, ניתן לפתח טכנולוגיות שיכולות לתרום לסביבה נקייה ולצמוח כלכלית, לא חייבת להיות ההתנגשות בין הסביבה והפיתוח הכלכלי. מבחינת צריכת האנרגיה ליחידת תוצר – אנחנו די טובים לעומת העולם, אנחנו מוטים תעשייה שהיא פחות צורכת אנרגיה, כמו תעשיה כבדה של רכב ודלקים. מבחינת זיהום ליחידת אנרגיה – אנחנו די מפגרים אחרי העולם, מאחר וישראל היא אי אנרגטי ולא יכולים להשתמש באנרגיה גרעינית. השילוב של שני הפרמטרים האלו מראה שאנחנו במקום לא טוב יחסית לעולם. העולם מתקדם ואם לא עושים כלום – נשארים מאחור. לשמחתי, יש מודעות גוברת בממשלה לעניינים סביבתיים, יש שיפורים טכנולוגיים מתקדמים באנרגיות מתחדשות, מחקר ופיתוח חדשנות, בנוסף לפיתוח מאגרי הגז הטבעי. יש צורך לעשות שת"פ בין הממשלה למשק הפרטי וארגוני הסביבה כדי לקדם את הנושאים האלו."
בנושא עליות ייצור האנרגיה הסולארית התייחס קנדל למונח הגריד פאריטי (ייצור חשמל נקי במחיר תחרותי) ומעורבותו בנושא לקביעת תעריף גריד פאריטי עבור ייצור חשמל נקי, אך טען כי "צריך ללמוד מהנסיון של גרמניה ואיטליה אשר שילמו כאלף דולר להפחתת טון גזי חממה דרך אנרגיות מתחדשות. אני לא אומר שלא צריך להפחית את הפליטות האלו, אך ניתן לעשות זאת במחיר של 15 דולר לטון."