4,400 הפאנלים סולאריים שיותקנו על-גבי גשר בלאקפרייארס אמורים לספק 900,000 קוט"ש בשנה, המהווים כמחצית מצריכת האנרגיה בתחנת הרכבת המשוחזרת.
גשר בלאקפרייארס בלונדון יהפוך לגשר הסולארי הגדול בעולם
איור הדמיה באדיבות solarcentury.co.uk ו- networkrail.co.uk
תחנת הרכבת בלאקפרייארס (Blackfriars), הנבנית בימים אלו על גבי גשר החוצה את נהר התמזה בעל שם זהה, תזכה בקרוב לתוספת של 4,400 פאנלים סולאריים שיותקנו על גבי הגשר הוויקטוריאני שבנייתו החלה ב-1886. עבודות ההתקנה יחלו השבוע עם גג שיכוסה בקרוב ל-6,000 מ"ר של פאנלים סולאריים, בעלי קיבולת כוללת של 90 מגה-וואט שיהוו את ההתקנה הגדולה ביותר בלונדון. המערך הסולארי החדש יספק מחצית מצריכת האנרגיה בתחנת הרכבת המשוחזרת. בתחנה יותקנו גם מערכות אגירת מי גשם וצינורות שמש לתאורה טבעית. החברה הסולארית הלונדונית סולארסנטוארי (solarcentury) תוציא לפועל את הפרויקט באמצעות פאנלים של סאניו אלקטריק, והפרויקט כולו אמור להסתיים לפני תחילת אולימפיאדת 2012 שתתרחש בעיר.
מנכ"ל סולארסנטוארי, דרי ניומן אומר "זהו פרוייקט באמת ייחודי. יש לך גשר מהמאה ה-19 עם גג של המאה ב-21. "זה גם מוכיח שניתן להתקין מערכות סולאריות בסביבה שלא ידועה כבעלת שמש יוקדת במיוחד", מוסיף ניומן.
לאחרונה מורגשת עלייה ניכרת בשימוש באנרגיות מתחדשות בממלכה המאוחדת, במיוחד אנרגיית רוח, והם מהווים תחרות רצינית עבור גז ופחם. דלקים פוסיליים משמשים כיום בהרבה מקרים כגיבוי למערכות אנרגיה מתחדשת, ומופעלים כשהביקוש עולה על ההיצע. בתחילת ספטמבר, הודות לספיחי הוריקן אירין נרשם שיא ייצור מאנרגיית רוח כש-3,400 טורבינות הרוח בממלכה ייצרו 4.5 גיגה-וואט וסיפקו כ-10% מצריכת האנרגיה של האיים. בכך נשבר שיא קודם שנקבע השנה שעמד על 2.8 גיגה וואט.
"אנרגיית הרוח מספקת כיום את צריכת החשמל של 3.25 מיליון בתים בממלכה", אומר גורדן אדג', דירקטור המדיניות של איגוד חברות אנרגית הרוח והגלים בממלכה (BWEA לשעבר). האיגוד צופה שקיבולת אנרגית הרוח בממלכה המאוחדת יעלה ב-50% בשלהי 2012 ל-8.5 גיגה וואט ויספק קרוב ל-13% מצריכת החשמל במדינה.
כמו במדינות רבות באירופה, האתגר הגדול ביותר בפני התעשייה הוא תשתית ההולכה הישנה המגבילה את כמות מתקני האנרגיה המתחדשת היכולים לספק חשמל לגריד. לאחרונה, חברת ההולכה נשיונל גריד נאלצה לשלם למפעילי חוות טורבינות רוח בסקוטלנד על מנת שיפסיקו את פעילות הטורבינות כיוון שעודף ייצור איים לחסום את תשתית ההולכה בלילה כשהצריכה יורדת. בראיון עם סוכנות רוייטרס ציין אולי ספינקס, דירקטור בחברת היעוץ טימרה אנרג'י כי "בטווח הארוך ייצור ביניים ישנה את מודל הייבון של מפעלי גז כיוון שצפויים להם פחות ופחות שעות ייצור".
ביזבוז כסף נטו! כמובן, על חשבון של המשלם מיסים.