בשנים האחרונות התגלו בישראל ובמרחב הימי שלחופיה מאגרי גז ניכרים, אשר חלקם מצוי כבר היום בתהליך פיתוח. החברות השותפות במאגרי הגז באזור לא מרוצות מהחלטות ועדת ששינסקי, אשר הובילו לביטול ניכוי האזילה והנהגת היטל רווחי נפט וגז. מבחינתן, מצד אחד המדינה מעוניינת לנגוס ברווחיהן ומהצד השני המדינה מאלצת אותן להפיק גז ממאגרים לא רווחיים.
ועדה בינמשרדית בראשות מנכ"ל משרד התשתיות הלאומיות, תבחן את מדיניות הממשלה בנושא משק הגז הטבעי בישראל
ראש הממשלה ושר התשתיות הלאומיות צפויים לחתום בימים הקרובים על כתב מינוי לוועדה אשר תבחן את מדיניות הממשלה בנושא משק הגז הטבעי בישראל.
בראש הועדה יעמוד שאול צמח מנכ"ל משרד התשתיות הלאומיות, וחברי הועדה יהיו: פרופ' יוג'ין קנדל, ראש המועצה הלאומית לכלכלה, גל הרשקוביץ, הממונה על התקציבים, משרד האוצר פרופ' דוד גילה, הממונה על ההגבלים העסקיים, אלונה שפר, מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה, פיני אביבי, משנה למנכ"ל לעניינים מולטילטראלים ואסטרטגיים, משרד החוץ, עו"ד אבי ליכט, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה ונציג ראש המטה לביטחון לאומי.
הועדה הוקמה לאור הצורך לבחון ולהגדיר את מדיניות הממשלה בכל הנוגע לפיתוח עתידי של משק הגז הטבעי בישראל. בשנים האחרונות התגלו בישראל ובמרחב הימי שלחופיה מאגרי גז ניכרים, אשר חלקם מצוי כבר היום בתהליך פיתוח. הפקת הגז ממאגר ים-תטיס עתידה להסתיים עד 2014 והיא מספקת כ-65% מתצרוכת הגז של ישראל. מאגרי נועה ואור לא נחשבים לכלכליים, אך לאור שיבושי אספקת הגז ממצרים הורה הממונה על ענייני הנפט במשרד התשתיות לחברות השותפות לפתח את הרישיון ולהתחיל להזרים גז מהמאגרים.
מאגרי לוויתן ותמר, אמורים להכיל כמות גז שיכולה לספק את התצרוכת של מדינת ישראל למספר עשורים, אך החברות מעוניינות להנזיל (LNG) את הגז שיופק ולייצא אותו. החברות השותפות במאגרי הגז באזור לא מרוצות מהחלטות ועדת ששינסקי, אשר הובילו לביטול ניכוי האזילה והנהגת היטל רווחי נפט וגז. מבחינתן, מצד אחד המדינה מעוניינת לנגוס ברווחיהן ומהצד השני המדינה מאלצת אותן להפיק גז ממאגרים לא רווחיים.
התמריץ לגילויים ופיתוחם של המאגרים תלוי במדיניות שתינקט לגביי משק הגז הטבעי במדינת ישראל. מטרות הוועדה לבחון מודלים של מדיניות ממשלתית במשק הגז הטבעי במדינות בעלות סממנים דומים. בנוסף יש לבצע ניתוח היצע-ביקוש מקומי, כמו כן יש להציע מדיניות ממשלתית לפיתוח משק הגז הטבעי בישראל. בין היתר, תיבחן הוועדה את המדיניות הרצויה לשמירת עתודות לאספקת התצרוכת המקומית ולייצוא גז טבעי. כל זאת תוך הבטחת בטחון אנרגטי למשק, קיומה של תחרות במשק המקומי במקטעיו השונים, והשאת התועלת הכלכלית והמדינית לישראל. הועדה אמורה להגיש את המלצותיה עד 29.2.2012.