מכרז להקמת תחנת כוח פוטו-וולטאית בהספק 30 מגה-וואט יצא מחר לדרך. לפי הערכות שונות, ארבע קבוצות בינלאומיות יתחרו על הקמת התחנה.
מכרז תחנת הכוח הסולארית הגדולה באשלים יסגר מחר
בשנת 2008 התקבלה החלטת ממשלה 3338 בה נמסר שאתר אשלים בנגב נמצא מתאים להקמת מספר תחנות כוח. שני מכרזים יצאו בתחום, מכרז אחד להקמת תחנת כוח פוטו-וולטאית בהספק של 30 מגוואט, כאשר המדינה שומרת לעצמה את האפשרות להקמה של תחנת כוח פוטו-וולטאית נוספת. מכרז נוסף להקמת תחנות כוח תרמו-סולאריות בהספק של 80 עד 125 מגוואט יצא במקביל.
השחקנים שניגשו למכרז להקמת תחנות הכוח הסולאריות, הרבו להתחלף. כלל אנרגיה, חברת בת של כלל תעשיות מקבוצת IDB הייתה אמורה לגשת למכרז יחד עם חברת אבנגואה (Abengoa) הספרדית אך פרשה. חברות נוספות ניגשו ופרשו. לפני חצי שנה ניגשו למכרז שתי מציעות, שיכון ובינוי יחד עם חברת סימנס , ומולם ברייטסורס אנרג'י עם אלסטום. בנוסף החליטה המדינה לממש את האופציה להכפלת ההספק בתחנות הכוח.
לפי הערכות שונות, ארבע קבוצות בינלאומיות יתחרו על הקמת התחנה. קבוצת שיכון ובינוי צפויה להתמודד יחד עם חברת סאן-פאוור ישראל, חברת סופרגז תיגש עם סימנס הגרמנית, ענקית החשמל הצרפתית EDF צפויה לגשת עם חברת בילקטריק הגרמנית. ישנה אפשרות שסאן ישראל וכלל אנרגיה יתמזגו לצורך הגשת הצעה במכרז .
המכרז נערך בשיטת ה-BOT כאשר הזוכה במכרז יידרש לממן, להקים, לתפעל ולתחזק את תחנת הכוח למשך תקופת זיכיון כוללת של 27 שנים ובסופה להעבירה לידי המדינה. הפרויקט כולו אמור לספק כ- 2% מסך ייצור החשמל במשק ויאפשר עמידה ביעדי הממשלה, לפיהם עד לשנת 2020 יהיו 10% מייצור החשמל ממקורות של אנרגיה מתחדשת. הקמתו של השדה עשויה להיות מותנית בהצלחת המכרזים המקבילים שמנהלת המדינה להקמת שתי תחנות כוח תרמו-סולאריות בהספק של עד 110 מגה-ואט כל אחת.
הקמתן של התחנות התרמו-סולאריות אמורה להימשך עד 3 שנים ושל התחנה הפוטו-וולטאית שנתיים כך שלא צפוי לראותן לפני שנת 2015, שנה בה לפי היעדים הממשלתיים היקף היצור מאנרגיות מתחדשות אמור לעמוד על 5%. עלות שני הפרויקטים מוערכת בסכום של 4-3 מיליארד דולר.
המלך הוא עירום ???
משהוא מוכן להעיר את המלך ולהודיע לו שלא רק שהוא עירום לגמרי הוא גם ישן בעמידה!!!
מה כל כך קשה להבין בסיפור הזה?
אתם לא רואים שכל הכסף של הפרויקט הזה הולך לחול במקום להישאר בישראל???
במקום לתת את הכסף לחברה אחת גדולה מחול אפשר לקחת את כל הכמות הזו ולחלק אותה בפריסה ארצית ולהצמיח בישראל עוד 1000 מקומות עבודה ולהצמיח עוד 100 חברות חדשות ולחזק את ה-100 הקיימות היום.
תגידו איך הולכים להוליך את אותם עשרות מגה וואטים מהנגב ועד למרכז הארץ,מה זה לא יעלה למשלם המיסים כסף???
מה חסר משקיעים ישראלים שיממנו פרויקט כזה???
העם נקעה רגלו מחוסר התכנון והאסטרטגיה של קברניטי המשק.
"העם דורש צדק סולארי חברתי"
זוהר דותן
דמגוגיה זה לא פתרון וחבל שזה הנשק העיקרי של אנשי הגגות
דווקא אתם צריכים לעודד פרויקטים מסוג זה
לעצם העניין אחת המטרות של המדינה זה לשלם כמה שפחות = מחיר חשמל לציבור ולא לשלם לחברות הגגות!
במכרז הנ"ל הזוכה יזכה עם מחיר שאף יצרן גגות לא יוכל להתמודד איתו,המדינה תשלם חצי ממה שהיא משלמת לגגות!לכן ההצעה שלך כמו תמיד זה להעדיף מספר מצומצם של חברות גגות שירוויחו על חשבון כלל הציבור
חשמל יקר לעומת חשמל זול