טסלה שינתה את תעשיית הרכב החשמלי – הרכב הראשון שהחברה פיתחה היה הרודסטאר שהגדיר מחדש את יכולות הרכב החשמלי. רכב ספורטיבי עם עיצוב מרשים, אחיזת כביש ודגש על ביצועים.
טסלה משיקה רכב משפחתי פרימיום
מאת: חגי אנסון
לא שמעתם על טסלה? לא, לא מדובר על המדען הסרבי שבתחילת המאה הקודמת שעל שמו נקראת יחידה סטנדרטית למדידת עוצמת שדה אלקטרו מגנטי. מדובר על חברה מהסיליקון-וואלי בקליפורניה המפתחת מכוניות חשמליות. למעשה, טסלה שינתה את תעשיית הרכב החשמלי – הרכב הראשון שהחברה פיתחה היה הרודסטאר שהגדיר מחדש את יכולות הרכב החשמלי. רכב ספורטיבי עם עיצוב מרשים, אחיזת כביש ודגש על ביצועים: 0 ל-100 ב-3.7 שניות. 248 כ"ס (שווי ערך ל-185 קילו-וואט), טווח של 393 ק"מ ללא טעינה מחדש, ומהירות מקסימלית של 201 קמ"ש.
הרודסטאר אינו רכב היברידי, או מבוסס מימן, הוא אינו רכב משפחתי, והוא בהחלט לא זול – כשרואים את הרודסטאר לא ממש חושבים על מכונית היברידית/חשמלית קלאסית: תשכחו מהפלואנס המשפחתית והשמרנית של רנו, או מהוולט של ג'נרל מוטורס. למרות הנתונים המרשימים, הייצור שלה יופסק השנה, לאחר השקתן של קצת מעל 1,600 יחידות משנת 2006, בעלות של 109,000 דולר, טסלה הוכיחה שיש לה שוק, שיש לה מה להציע ועכשיו היא פונה לקהל הרחב.
קצת רקע. טסלה מוטורס הוקמה ב-2003 על ידי בחור בשם אלון מוסק (Elon Musk) שכבר בימיו בקולג' החליט שמטרתו בחיים היא לשווק לקהל האמריקאי רכב חשמלי שלא נופל מרכבים מונעי בנזין, ולהתחיל דווקא עם מכונית ביצועים לבניית המותג, ואז להמשיך ולפתח סדרות של רכבים לפי הקטגוריות הקיימות בשוק. את זה בדיוק הוא עשה. אלא שהיום, באמצע 2011 הודיעה טסלה כי תפסיק לייצר את הטסלה רודסטאר שהניבה בעיקר הפסדים, בגלל ההשקעה הכבדה בפיתוח הדגם והדגמים העתידיים, ותחל ב-2012 לשווק את מודל S.
אז מה יש למודל אלפא S של טסלה להציע? ראשית תג מחיר מאוד גבוה, ומיתוג של רכב משפחתי פרימיום. שנית, טווח נסיעה של 256, 368 ו-480 ק"מ למודל הקצה, עיצוב של פרנץ ון הולצהאזן (מי שעיצב את הפונטיאק סולסטיס ומכוניות קונספט דוגמת המזדה קוברה והסאטורן סקיי, וכן היה בצוות העיצוב של החיפושית 2000), מהירות מקסימלית (מוגבלת אלקטרונית) של קרוב ל-200 קמ"ש וסביבת נהג טכנולוגית, כולל חיבור לטלפון נייד, מערכת ניווט לוויינית ומראה כללי מרווח במיוחד.
האם תגיע ארצה? פה ישנה בעיה אחת או שתיים. ראשית, תג המחיר האמריקאי מדבר על קרוב ל-58,000 דולר למכונית הבסיסית ועד 77,000 דולר למכונית הקצה עם טווח הנסיעה הגדול ביותר. ב-2009 הגיעה הראשונה ארצה בהזמנתה של חברת בטר פלייס ולאחר משא ומתן עם משרד התחבורה קיבלה היתר מיוחד לשהות שנתיים בלבד על כבישי ישראל. בזמן שהותה בארץ עברה המכונית סדרת בדיקות להתאמתה עבור התקן הטעינה של בטר פלייס, למרות שלטסלה הטענה סטנדרטית והיא מסוגלת להתחבר לשקע הרגיל בבית, בעוד שבישראל התקן כרגע הוא של בטר פלייס.
אוווו…. נראה ממש טוב…